Concurs Proiectul MARCON se apropie de final

362

Articole de la același autor

Pe 30 iunie, Universitatea Maritimă din Constanța încheie un proiect care a început să se deruleze din luna februarie 2009, alături de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Direcția Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial "Dezvolta-rea Resurselor Umane". Proiec-tul se intitulează "MARCON (POSDRU/19/1.3/G/10144) - Dezvoltarea și implementarea unui sistem calitativ de formare inițială și continuă a cadrelor didactice din învățământul superior de marină și furnizarea de programe de perfecționare în conformitate cu cerințele indus-triei maritime".

Grupul țintă a fost alcătuit din 40 de cadre didactice și personal auxiliar angajat în cadrul Univer-sității Maritime din Constanța.

Pe durata celor 24 de luni au fost derulate 16 cursuri diferite, dintre care: cinci cursuri proprii unor instituții internaționale recunoscute în domeniul maritim, două cursuri specifice instruirii la nivel managerial în exploata-

rea navelor, șase cursuri pilot elaborate în cadrul proiectului MARCON.

În funcție de nivelul de pregătire și competențele inițiale în domeniul maritim, membrii grupului țintă au participat în medie la șapte cursuri. De ase-menea, pe toată durata proiec-tului, cadrele didactice incluse în proiect au avut numeroase întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri care activează în domeniul transporturilor navale, pentru a conștientiza cerințele reale impuse de mediul economic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Iunie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Scenografia"  dincoace de scenă
Pagina a fost generata in 1.4885 secunde