Concurs Provocare matematică pentru elevii constănțeni

552
Sâmbătă, 14 martie, ora 11, elevi ai școlilor și liceelor constănțene vor participa la Concursul Național de Matematică LuminaMATH, ajuns la ediția a XII-a. Evenimentul din acest an se bucură de o mare popularitate, ca dovadă fiind numărul record de participanți: 20.432 de concurenți din 38 de județe ale țării. Elevii provin din 832 de școli, iar concursul se va desfășura în 118 centre.
În județul Constanța vor participa 1.586 de elevi din 54 de școli, examenul susținându-se în șapte centre: Liceul Internațional de Informatică, Școala Generală nr.39 "Nicolae Tonitza", Școala Generală nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala Generală nr.16, Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, Școala Generală "Constantin Brâncuși" Medgidia și Școala Generală nr.1 Năvodari.
Subiectele constau în 30 de probleme tip grilă pentru clasa a IV-a și 40 de probleme tip grilă pentru clasele V-VIII. Ele sunt selecționate din problemele propuse de profesorii de specialitate din întreaga țară. Fiecare concurent va primi Diplomă de Participare, profesorii care i-au pregătit primind la rândul lor diplome. La nivel județean, primul elev din fiecare clasă, în care sunt înscriși minimum 300 de elevi, va câștiga o excursie în Istanbul (Turcia) în vara anului curent. Prin urmare, peste 200 de elevi vor avea ocazia să viziteze orașul de pe malurile Bosforului.
Primii 20 de elevi pentru fiecare nivel de clasă vor primi premii în bani și diplome, în cadrul festivității de premiere care va avea loc pe 28 martie, la București. De asemenea, ei vor primi, până la 11 aprilie 2009, rapoartele detaliate (în care se va explica subcapitolul și capitolul problemei, precum și ce a rezolvat corect și ce a greșit elevul).
Câștigătorii la nivel național, pentru fiecare clasă, vor fi recompensați astfel: locul I: 800 lei, locul II: 600 lei, locul III: 400 lei, locurile IV-V: 300 lei, locurile VI-X: 200 lei și locurile XI-XX: 150 lei. Valoarea premiilor se ridică la 32.000 de euro.
Concursul este destinat elevilor de la clasele IV-VIII și își propune atragerea copiilor către științele exacte, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă și pregătirea acestora pentru tezele cu subiect unic. Este organizat de Lumina Instituții de Învățământ prin școlile sale: Liceul Internațional de Informatică din Constanța și Liceul Internațional de Informatică din București, în colaborare cu Ministerul Educației Cercetării și Inovării, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.843 secunde