Publicul constănțean este invitat să facă parte din juriul filmelor LUX

1703
Publicul constănțean este invitat să facă parte din juriul filmelor LUX - fond-juriul-filmelor-lux-1684084718.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17-19 mai, constănțenii sunt invitați la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” să descopere cele cinci filme finaliste ale Premiului Publicului LUX 2023, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Biroul Parlamentului European în România.


Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.


De remarcat faptul că după vizionare, publicul poate evalua filmele LUX pe site-ul www.luxaward.eu, până pe 12 iunie 2023, alături de spectatori din toate țările Uniunii Europene, dar și de deputați din Parlamentul European. Filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului Publicului LUX. De altfel, la ceremonia de premiere, care va avea loc pe 14 iunie 2023 la Strasbourg, vor participa și 10 spectatori aleși din rândul celor care au evaluat filmele online!


Premiul Publicului LUX are la bază fostul Premiu LUXFILM, creat de Parlamentul European în 2007, și People’s Choice Award decernat de European Film Academy, introdus în 1997. Filmele nominalizate atrag atenția asupra unor probleme sociale și politice de actualitate, implică publicul în dezbateri despre Europa într-un mod care să îl atragă cu adevărat și reflectă frumusețea și diversitatea cinematografiei europene. Premiul continuă să construiască punți culturale în întreaga Europă, aducând în prim-plan filme care ating teme aflate în centrul dezbaterii publice europene.


Premiul urmărește să apropie oamenii de politică și invită publicul european să joace un rol activ și să evalueze unul sau mai multe din filmele nominalizate. Scopul său este de a implica publicul în dezbateri despre Europa prin filme europene puternice.


INTRAREA la proiecțiile care se vor desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, este LIBERĂ iar accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile.


Proiecțiile vor avea loc după următorul program:


• Miercuri, 17 mai 2023, de la ora 18:00 - Proiecție ”Alcarràs”, regia Carla Simón, Spania, Italia (120 min)


• Joi, 18 mai 2023, de la ora 17:00 - Proiecție ”Will-o’-the-Wisp” (Fogo-Fátuo), João Pedro Rodrigues Portugalia, Franța (67 min) și de la ora 20:00 - Proiecție ”Triunghiul tristeții”, regia Ruben Östlund, Suedia, Germania, Franța, Regatul Unit (142 min)


• Vineri, 19 mai 2023, de la ora 18:00 - Proiecție ”Close” (Aproape), regia Lucas Dhont Belgia, Franța, Țările de Jos (104 min) și de la ora 20:00 - Proiecție ”Burning Days” (Kurak Günler), regia Emin Alper Turcia, Franța, Germania, Țările de Jos, Grecia, Croația (130 min).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9641 secunde