RadiRo, un festival de muzică clasică

245

Articole de la același autor

Festivalul Internațional al Or-chestrelor Radio, RadiRo, este cea mai nouă invitație adresată publicului amator de muzică clasică din țara noastră. Acesta se desfășoară în București, între 23 și 29 septembrie, anul acesta având loc prima sa ediție.


"RadiRo își propune să aducă împreună în sala de concerte, pe de o parte, ansambluri radio de renume din întreaga lume și, pe de altă parte, publicul care până acum nu a putut să le audieze de cele mai multe ori decât pe calea undelor", ne spun organizatorii, și anume Radio România, prieten declarat al muzicii clasice încă de la începuturile sale din 1929. Prin intermediul său, au ajuns și-n casele noastre, de-a lungul timpului, vioara lui Yehudi Menuhin, bagheta lui Herbert von Karajan sau concertele Festivalului "George Enescu". Anul acesta, vor putea fi ascultate "live" orchestre ce-au făcut deja înconjurul lumii pe calea undelor: Orchestra Simfonica Nazionale della Rai, BBC Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France și Orchestra Națională Radio.

Orchestrele se vor putea auzi la Sala Radio și la Sala Palatului. În preajma deschiderii acestei prime ediții a RadiRo, Alexandru Tomescu va lansa, la Librăria Kretzulescu, albumul "Stradivari Obsessions".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4271 secunde