Răducu Popescu, primul contact cu directorii: "Voi fi cât se poate de dur!"

2891
5
Răducu Popescu, primul contact cu directorii:
Ieri, Palatul Copiilor a găzduit prima întâlnire a noului inspector școlar general prof. dr. Răducu Popescu cu directorii și persoanele de contact din unitățile de învățământ preuniver-sitar cu nivel gimnazial și liceal, care sunt implicați în examenele naționale, respectiv examenul de Bacalaureat 2012 sau sunt centre de comunicare la Evaluarea Națională 2012.


Ședința a început cu anunțul "generalului" că numirea sa în locul lui Aliss Andreescu nu schimbă cu nimic bunul mers al examenelor care vor începe luni, 11 iunie, și pe care și le dorește fără vreo con-testație. "Oricine dorește să vină cu sugestii sau identifică o inad-vertență în bunul mers al desfă-șurării examenelor în perioada următoare poate să-mi scrie pe adresa personală de email".

De asemenea, a reiterat că cea mai importantă preocupare a sa, cu toată influența de care dispune, o constituie trecerea școlilor înapoi la primării.

Și pentru că a tot fost întrebat de presă dacă este la curent cu ultimele noutăți în domeniul gadgeturile pe care le pot folosi elevii la examene, "generalul" i-a întrebat, la rându-i pe directori, care au ridicat neputincioși din umeri. "Când naiba să mai avem timp să ne punem la punct și cu ce am putea fi păcăliți la examene", a exclamat cu năduf o directoare din sală.

Înainte de a pleca, fix la o oră de la începerea ședinței care a continuat, prof. Răducu i-a atenționat pe cei prezenți că nu va ezita să fie "cât se poate de dur" cu cei care tolerează acte de indisciplină. "Vă rog să păstrați un standard ridicat și respectați-vă profesia. E momentul să facem diferența între elevii care au trudit pentru note bune și cei care doar au împușcat niște note ca să treacă. Vă rog fiți foarte vigilenți".

Prima probă de Bacalaureat începe la ora 12

Întrucât duminică, 10 iunie, vor avea loc alegerile locale în sediile unităților de învățământ, prima probă de bacalaureat, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), este programată să înceapă luni de la ora 12.

Unul dintre directorii prezenți ieri în sala Palatului Copiilor a întrebat dacă e nevoie de camere web și la probele orale, întrucât metodologia nu este destul de clară.

De fapt, metodologia precizează că se vor folosi camere web în centrele de examen, deci la probele scrise, dar Agneta Șerban, consilier rețea școlară și informatizare, membră în comisia de bacalaureat, a precizat că ar fi foarte bine să fie utilizate și la probele orale pentru a înlătura orice fel de suspiciune.

Astăzi vor începe simulările tehnice, care vor consta în conectarea la serverul de subiecte, descărcarea acestora și verificarea logisticii.

Printr-o notă transmisă tuturor unităților de învățământ, inspectorul general le reamintește directorilor "obligativitatea verificării și onorării contractelor cu firmele furnizoare de servicii de internet, telefonie și electricitate astfel încât probele să se desfășoare fără sincope tehnice sau de alt tip". Ar fi foarte interesant ca tocmai prestatorii de utilități să "saboteze" examenele naționale. Pentru că facturi sunt rămase neplătite la marea majoritate a liceelor din primul trimestru al acestui an.



Comentează știrea

Profu' de logica
6 iunie 2012
Eroare

De fapt este vorba despre "ASISTENT universitar DOCTORAND" si nu "prof.univ.dr." intre cele doua titulaturi fiind o oares'ce distanta si diferenta. Mai usurel cu periatul...

student la sport
6 iunie 2012
profu

sunteti toti prost informati. este lector doctor si e si cel mai bun prof de la facultate. este cel mai drept si corect profesor din cati am avut pana acum. site-ul facultatii de sport nu e actualizat de ani buni. halal jurnalisti neimformati.

andrei
6 iunie 2012
lamurire la lamurire

popescu este de meserie profesor. are doctorat, deci este profesor doctor. nu scrie nicaieri ca este profesor universitar doctor. nici macar nu va baga in seama...nu tine la nume si titluri. l-ati facut asistent doctorant ...nici nu a reactionat...e fff tare tipu.... nu cred ca vrea faima..... nici bani....cred ca la Ovidius avea salariu mai mare.... pacat ca e singur intre lupi. la inspectorat..

Recuperamdatorii
12 iunie 2012
recuperamdatorii

W W W . R E C U P E R A M D A T O R I I .R O .Recuperam datorii , legal si gratuit.

INTRA PE WWW.STRALUCITOR.RO Vrei un ceas nou sau un accesoriu la moda ? Cele mai frumoase ceasuri, la cele mai mici preturi de pe piata , GARANTAT ! Ne gasesti si pe www.facebook.com/stralucitor.ro
10 iunie 2014
INTRA PE WWW.STRALUCITOR.RO Vrei un ceas nou sau un accesoriu la moda ? Cele mai frumoase ceasuri, la cele mai mici preturi de pe piata , GARANTAT ! Ne gasesti si pe www.facebook.com/stralucitor.ro

INTRA PE WWW.STRALUCITOR.RO Vrei un ceas nou sau un accesoriu la moda ? Cele mai frumoase ceasuri, la cele mai mici preturi de pe piata , GARANTAT ! Ne gasesti si pe www.facebook.com/stralucitor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.583 secunde