Schimbare la vârful ISJ Constanța / Raducu Popescu, noul inspector general

4722
13
Schimbare la vârful ISJ Constanța / Raducu Popescu, noul inspector general - raducuisj-1338496226.jpg
Începând cu data de 30 mai 2012, prin ordin de ministru, asist. univ. drd. Răducu Popescu, de la Facultatea
de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius", a fost numit,
prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general.

Ieri, puțin după prânz, a avut loc fulgerătoarea predare de ștafetă la ISJ Constanța, în prezența subprefectului Radu Volcinschi.
Nu știm dacă luată prin surprindere sau pregătită, prof. dr. Aliss Andreescu i-a transmis lui Răducu Popescu: "Fără să considerați că este o laudă, eu, împreună cu echipa inspectoratului, am reușit să facem o echipă de profesioniști, foarte serioasă și tot ceea ce îmi doresc este ca și dvs., domnule inspector general, să reușiți să obțineți cel puțin tot atâtea performanțe cât am obținut noi".
"Simt o oarecare stare de tensiune!"
Majoritatea inspectorilor școlari care se aflau, ieri, în sediul instituției au fost convocați la subsol, pentru a-l cunoaște pe noul "general", care nu provine din rândurile preuniversitare, deci e prea puțin probabil să se fi știut de apariția sa… intempestivă. Nu este însă străin de problemele învățământului preuniversitar, ca dovadă afirmațiile făcute în cadrul unei conferințe de presă ad-hoc, de față cu ceilalți inspectori școlari: "Începem un nou drum și vă mărturisesc de la bun înce-put că plec cu un gând într-o proporție maximă departe de orice altă implicare".
Popescu a afirmat că nu-l interesează implicarea politică a inspectorilor și își propune ca evaluarea acestora să fie strict profesională. "Iar dumneavoastră, la rându-vă, să faceți această departajare dacă e cazul. Dacă nu, vă felicit și vă doresc mult succes! Vom evalua împreună activitatea fiecărui departament, vom sublinia lucrurile bune pe care această echipă le-a făcut și care sunt incontestabile, iar despre restul vom avea o discuție împreună, aici, în interior".
Intuind starea care i-a cuprins pe colegii săi mai noi, "generalul" a punctat: "Simt o oarecare stare de tensiune între dvs., dar să fim mai relaxați, suntem colegi și o să ne străduim să facem tot ce putem pentru copiii din școlile acestui județ".
Întrebat dacă este la curent cu problemele la zi ale învățământului, Popescu a afirmat că se vor discuta în interiorul Inspecto-ratului: "Există o lege în dezbatere, suntem susținătorii ei, toți avem puncte de vedere pe care le vom transmite prin parlamen-tarii pe care îi avem, pentru că vrem-nu vrem fiecare avem o implicare politică. Sperăm ca administrarea școlilor, mă refer la taxele pentru încălzire, curent, apă, să revină iar Primăriei Constanța. Această misiune cu care i-a însărcinat pe directorii școlilor fosta guvernare mi se pare corect să revină primăriei, iar cadrele didactice și directorii să se ocupe exact de ceea ce au de făcut. Voi susține permanent că familia trebuie să vină în sprijinul școlii și școala în sprijinul familiei, educația nefiind o sarcină exclusivă școlii, cele două lucrând împreună. Trebuie să fim uniți, să vorbim toți aceeași limbă și să lăsăm anumite orgolii și să construim împreună".
Având în vedere mediul universitar din care provine, l-am întrebat pe Răducu Popescu dacă va mai continua să predea: "Mă gândesc. Am posibilitatea să țin și acolo ore legal. Nu știu cât timp îmi voi dedica. Principala preocu-pare este activitatea din acest colectiv de prieteni și colegi. Dacă timpul îmi va permite și colegii îmi dovedesc că suntem o echipă și putem lucra împreună și că fiecare își vede de treaba lui în serviciul în care este implicat, cred că voi putea să profesez în continuare". 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Fonduri UE
1 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

gigel
1 iunie 2012
...

nu am inteles din articol la ce catedra a Facultatii de Educatie Fizica si Sport preda acest domn.

constantean
1 iunie 2012
de ras

Ce zdreanta ordinara. Sa prestezi in Madagascar idiotule.

Popescu
1 iunie 2012
Inspector scolar

Schimbare politica!Cartonas rosu la vot pentru Ponta!Ce treaba are omul asta cu invatamantul preuniversitar?Ca doar de invatamantul preuniversitar se va ocupa?Votati Mazare?Votati Nastase?asta primiti.....numiri exclusiv politice!RUSINE PONTA!

MOMO
3 iunie 2012
lehamite

De unde pana unde acest domn? Ce legatura este intre invatamantul preuniversitar si ce universitar? Si daca tot s-au facut schimbari, ar fi cazul sa se mai schimbe din inspectorii actuali care numai performante nu au avut ( vezi insp. la preprimar, o acritura si o incompetenta)

momo
3 iunie 2012
masuri

As completa ca aceasta insp. a fost implicata in scandalul "Caietul educatoarei" si dupa cum se stie nu s-a luat nici o masura impotriva ei, din contra- a sfidat pe toata lumea. Ar fi cazul acum sa se analizeze acea fapta.

Răspuns la: lehamite
Adăugat de : MOMO, 3 iunie 2012
De unde pana unde acest domn? Ce legatura este intre invatamantul preuniversitar si ce universitar? Si daca tot s-au facut schimbari, ar fi cazul sa...
Mihai
5 iunie 2012
Dreptate

Mult succes domnule INSPECTOR GENERAL.SA FACETI MAREA CURATENIE PESTE TOT IN JUDET.

cadru didactic
6 iunie 2012
moga

felicitari inspectorilor generali numiti, dar va rugam sa o shimbati pe Moga, ne e rusine cu prostiile pe care le-a facut. nu ne reprezinta

o educatoare
6 iunie 2012
moga

Va rugam nu lasati invatamantul prescolar tot pe mainile insp. Moga. Ne-am saturat de spaga pe care o solicita in teren. Pe langa incompetenta mai este si o cersetoare. Este o rusine pentru noi educatoarele.

Contesa
11 iunie 2012
Jos cu Moga

Dupa Aliss ar fi trebuit s-o dati de-a rostogolul pe MOGA, o rusine pentru invatamantul prescolar, pentru dnele inspectori GHITA Georgeta ( Dzeu s-o odihneasca), NICOLAE Irinela care au reprezentat cu demnitate si profesionalism invatamantul prescolar constantean. Jos cu parvenitii !!!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2083 secunde