Raluca Turcan: 2.800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet

133
Raluca Turcan: 2.800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet - 1-1599154282.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că în urma constituirii grupului comun cu operatorii de telefonie, cu ANCOM și cu reprezentanții Ministerului Educației, cel mai probabil 2.800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet, potrivit Agerpres.


"În urma analizei realizată de către Ministerul Educației, aproximativ 5.000 de clădiri școlare nu aveau conexiune la internet. Ca atare, în urma grupului comun pe care l-am constituit împreună cu operatorii de telefonie, cu ANCOM, cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, am ajuns la un progres important, și anume operatorii își vor lua un număr de școli pentru care vor asigura fibră optică și vom ajunge, cel mai probabil, la 2.800 de clădiri școlare conectate la internet, în plus față de cele pe care le avem. În sensul acesta va fi creat un contract-cadru, serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate gratuit și, în urma contractului-cadru, vom adopta și un memorandum în ședința de Guvern, astfel încât să poată să fie finalizat și juridic acest demers", a spus Turcan, la începutul ședinței de Guvern.


Premierul Ludovic Orban a menționat că în următoarea ședință de Guvern va trebui adoptat acel memorandum inițiat de Ministerul Educației.


"Către Ministerul Fondurilor Europene am rugămintea să accelerați procedurile de întocmire a ghidului aplicantului pentru decontarea sumelor pentru autorități locale sau unități școlare, 175 de milioane de euro pentru achiziționare de tablete, de materiale de protecție sanitară și celelalte dispozitive. (...) Rugămintea mea e să le faceți cât mai simple, să fie cât mai clare, iar mecanismul de transmitere și viteza de procesare a lor să fie maximă, pentru că autoritățile locale sau autoritățile școlare vor trebui să facă contractele și noi trebuie să le decontăm într-un termen cât mai rapid, astfel încât să nu mai aibă probleme de finanțare", a afirmat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2216 secunde