Rara avis! Inspector școlar general constănțean, prolific autor de carte

521
Rara avis! Inspector școlar general constănțean, prolific autor de carte - profolgadutu-1471367926.jpg

Articole de la același autor

De numele prof. univ. dr. Olga Duțu se leagă nu numai învățământul constănțean, poate în apogeul său de valoare, dar și literatura de la mal de mare.

Încă preocupată, după cum mărturisește, de formarea spirituală a tinerilor, prof. Duțu a fost protagonista unei triple lansări la recent încheiatul Târg estival de carte Gaudeamus, cele trei lucrări ale sale adresându-se deopotrivă cititorilor săi fideli de la primele articole publicate, dar și mai tinerei generații.

În timp ce în cartea "Pagini de istorie, artă și cultură" cititorul va descoperi dimensiunea morală și patriotismul personalităților evocate cu pioasă recunoștință, "Notele de lectură" reunesc pagini reprezentative pentru o viitoare istorie a literaturii dobrogene de la începutul mileniului trei, volum aflat la cea de-a doua ediție.

În Cuvântul înainte al celei de-a treia cărți lansate recent, intitulată "De vorbă cu personalități ale culturii române", prof. Duțu afirmă: "Dacă omul este și rezultatul întâlnirilor sale cu persoane și personalități interesante, trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu că a fost generos și în acest sens, de la învățătorii, profesorii și îndrumătorii mei, în plan profesional și moral, la colegii mei din școlile, liceele, universitățile și Inspectoratul școlar în care am activat peste jumătate de veac. Dar am avut privilegiul să întâlnesc mari personalități ale științei și culturii românești, la congrese, conferințe, simpozioane naționale și internaționale, care mi-au marcat profund existența".

Și astfel a prins contur o lucrare ce reunește 18 interviuri care adună mărturiile unor creatori de frumos, care au sporit cu operele lor patrimoniul cultural național și dobrogean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un autor, o carte -  "Chef de glume"
Pagina a fost generata in 0.6466 secunde