Pe mâna cui ne lăsăm copiii? "Învățătorii rușinii": nota 2 la examen!

2394
24
Pe mâna cui ne lăsăm copiii?

Articole de la același autor

Recentele rezultate extrem de slabe obținute de o parte dintre candidații constănțeni care s-au prezentat la examenul de Definitivat constituie cel mai relevant răspuns la întrebarea legată de valoarea aproape nulă a prea multor absolvenți de gimnaziu din mediul rural. 


După cum se știe, la primul clopoțel din septembrie, învățământul constănțean este permanent "codaș" la ocuparea posturilor de învățător ori educator în mediul rural, pentru multe catedre fiind găsite persoane necalificate sau suplinitori care se autointitulează "profesori". 


Trebuie amintit faptul că "aspiranții" la acest statut se pot prezenta la Definitivat maximum la trei sesiuni, susținute în cel mult cinci ani, fără a depăși șapte ani de predare efectivă la catedră, cu statut de cadru didactic calificat. 


Cei care pică Definitivatul pot fi angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți, cu salariul aferent de puțin peste 600 lei. 


La Definitivatul 2016, din totalul celor 188 de lucrări evaluate, 124 de candidați au obținut cel puțin nota 8 necesară promovării examenului, iar vreo 10 nu au reușit să ia nici măcar un 5. Cu excepția a trei candidați "corijenți" provenind din municipiul Constanța, de la școlile gimnaziale nr. 12 și 43, sau Grădinița "Azur", în rest, toți ceilalți sunt absolvenți de studii superioare cu catedre în mediul rural, de prin școli din Saligny, Albești sau Crucea (candidată aflată la cea de-a treia și ultima tentativă), adică tocmai localități cu promovabilitate 0 la Bacalaureat.


Un învățător de la catedra Liceului Teoretic Negru Vodă, cu doi ani vechime, a reușit să ajungă la nota 3,8, iar un alt coleg, cu aceeași vechime, de la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" din Corbu, a încheiat clasamentul cu nota 2,4. Și-atunci ce viitor au elevii aflați în mâinile acestor cadre? 


"Tineri profesori, din ce în ce mai slab pregătiți!" 


Într-o recentă discuție legată de rezultatele de peste ani ale elevilor din mediul rural, prof. Cornel Dumitrașcu, directorul Colegiului Tehnic "Tomis", declara: "Cât de curând, noi nu vom mai avea profesori în învățământ. Plecând chiar de la examenul de Definitivat, care a ajuns deosebit de greu în imaginația oricui. Pe vremea mea, media de admitere era 7, iar de vreo doi-trei ani încoace, condiția de medie este 8. Tinerii profesori, generații de generații, sunt din ce în ce mai slab pregătiți. Mai mult decât atât, disciplinele psihopedagogice se fac fie la alegere, fie sub formă de module care nu sunt impuse strict în facultate. Și-atunci, de unde atâta pregătire a acestui candidat? Ținând cont de faptul că marea majoritate a profesorilor constănțeni sunt în jurul vârstei de pensionare, iar tinerii promovează Definitivatul cu mare greutate, în următorii ani, nu vom mai avea profesori la catedră. Am discutat cu destul de mulți tineri care nu au reușit să ia acest examen de trei ori și au plecat în străinătate, unde le trebuie o formă simplistă de acces în învățământ", a declarat același vechi om al sistemului, adăugând că i se pare aberant și ca profesorii pensionari să mai rămână trei ani la catedră. 


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
scoala 28 se pregateste de Breaking News
16 august 2016
Dumnezeu va fi cu noi !?!

......sau ni se pregateste altceva, mai bine zis altcineva, in loc de omul competent si cu 'frica lui dumnezeu', pe care il asteptam? In niciun caz isj-ul nu va lua de buna MOSTENIREA LUI STAN!!! Intelegem ca miha ramane credincioasa principiului 'dupa mine potopul', dar sa-si ia CONSILIUL DE ADMINISTRATIE cu ea daca il iubeste atat de mult si nu mai poate fara el! Noua nu ne trebuie......Mai ales n-avem nevoie de acele minunate PROCESE VERBALE MASLUITE cu care ne-a sfidat satan&company timp de patru ani! Nu ne-a sfidat doar pe noi, ci si ISJ-ul si corpul de control al ministerului! Nu, nu mai vrem asa ceva! Nu mai putem! Vrem sa stergem totul cu buretele, sa incercam sa uitam umilintele din ERA STAN si s-o luam de la zero. DE LA ZERO nu inseamna sub nicio forma doamna cu procesele verbale, doamna de religie.....Si....ca sa fim sinceri. doamna cu pricina n-are nici față de prim plan, cum spunea cândva un sustinator infocat al lui miha, nu doar ca a fost sluga lui stan, dar ne-a ras in nas si s-a laudat ca e 'acoperita din toate punctele de vedere'. Nu e nimeni acoperit din toate punctele de vedere, n-are cum. Cu atat mai putin poate să râvnească la pozitia de director. Asteptam ceva ca lumea! Merită scoala 28 ceva ca lumea!

preambul la breaking news
17 august 2016
miha si-a facut bagajelul

I-a luat ceva timp, dar până la urmă a reusit, asistata îndeaproape de singurul 'om credincios' care i-a mai rămas, cea care doreste si ea sa-si treaca in CV functia de director. N-avem nimic impotriva, dar nu la DB!!! Cu draga inima in alta parte, daca tine neaparat. Sau sa mai scrie niste procese verbale de 20- 30 de pagini in alt consiliu de administratie dacă mai pupă asa ceva. Sa aiba Baftă!

michi pesdichi
17 august 2016
v-o las pe ursichi

Plec eu.....fara voia mea, pe usa din dos cum am si intrat de altfel, dar nu vreau sa va fie voua bine! N-as fi eu michi daca as ceda asa usor. Am lasat vorba ca in locul meu sa fie pusa o fata de-a mea bunaaaa, bunaaa, stiti voi, cristinichi ursichi! Ce, nu va place? Ei,nu-i nimic....asa va trebuie! Hi,hi, hi! E creatia mea si a colegei adjuncta, ea n-o inghitea prea tare si nici eu nu ma omoram dupa ea, dar s-a pretat la niste chestii si mi-am dat seama ca are potential fata. S-o stapaniti sanatosi!

Hei, ISJ!
17 august 2016
Pe mâna cui lăsati sc.28?

Doar n-aveti de gand sa va razbunati acum pe noi ca n-am mai vrut-o pe miha! Stim si noi si dumneavoastra de ce n-am mai vrut-o. Problema e ca......la 28 ne-am cam saturat de umpluturi si chiar este nevoie de o schimbare pe bune, dati-ne pe cineva care vrea si poate sa faca treaba, nu vreo reminiscenta a regimului de trista amintire, DICTATURA MARCA STAN! Se poate, cine cauta gaseste.......

Ursichi....
17 august 2016
acoperire mai buna....?

Adevarul e ca la cate belele lasa pe capul oricarui viitor director managementul de succes al lui stan....., cam trebuie sa faci hocus -pocus ca sa scoti scoala la lumina! Curatenie generala!!! La ce s-a referit scriitoarea de procese verbale masluite cand a spus ca E ACOPERITA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE? Oare la vopseaua din reclama, care ofera 'acoperire mai buna, la puterea a doua'?

oferta refuzata
17 august 2016
nu, multumim!

ne pare rau, dar va trebui sa refuzam oferta lu' miha. E.....cat se poate de generoasa cand vrea ea asa, cu bunatatea-i proverbiala sa ne bage pe gât slugoiul nr 1 din CA-ul de poveste. Lasati, n-avem nevoie de tanti de religie. Ne descurcam mai bine fără ea. Avem si noi....orgoliul nostru,nu?

Sfat dezinteresat
17 august 2016
pentru Miha

Miha, daca nutresti cu adevarat sentimente puternice si sincere pentru colega Ursachi, n-o lasa sa se faca de cacao pe vreun post de director, pentru doar o saptamana -doua, poate chiar mai putin! N-are rost! De ce sa-si faca fata iluzii ca poate? Nu poate.....n-are zvâcul si resursele tale....

Evrika!
17 august 2016
Stan s-a gandit bine!

Ne-a picat fisa! Stan vrea sa ne-o lase pe ursichi la conducerea scolii casa ne dea o lectie de viata! Vrea neaparat s-o regretam......Smechera mai esti tanti stan, te-am prins! Asa-i ca vrei s-o pui intr-o situatie delicata si pe ursichi? Vrei s-o lasi prada opozitiei! Macar i-ai facut PROTECTIA MUNCII? Ti-a semnat?

Ursichi....
17 august 2016
Am tupeu

Am si rezistență! M-am calit in umbra lui stan, sunt in stare sa strâng din dinti si să incasez orice lovitură sub centură ....... timp de 3 săptămâni. Nu mă subestimati, va rog! Dati-mi si mie o șansă.

PTR ISJ
17 august 2016
AVEM OAMENI POTRIVITI!

La scoala 28 DICTATURA nu tine! Lasati-ne sa ne alegem directorul! Sunt in scoala oameni exceptionali care stiu sa interactioneze cu colegii, competenti, apreciati si cu scaun la cap! De asa ceva avem nevoie! La orice ora putem face mai multe propuneri.

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5384 secunde