Opinie

Prosteala din educația românească pleacă fix din minister

6570
23
Prosteala  din educația românească pleacă fix  din minister - opinie-1466693237.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu trei zile, alintându-se precum o domnișoară de pension, ministrul Educației Adrian Curaj declara că viitorul an școlar începe din 15 septembrie, dar că elevii vor fi chemați "la povești" cu trei zile mai devreme, adică din 12 septembrie.

Ce naiba vrea să însemne asta? Chiar se joacă cu nervii părinților?

Ca urmare a nenumăratelor apeluri primite la redacție, legate de structura anului școlar viitor, am încercat și noi marea cu degetul, zilele trecute, și am sunat la biroul de presă al Ministerului Educației. Am dorit să aflăm, cu aproximație, când am putea să-i anunțăm pe părinți data începerii anului școlar 2016-2017, pentru că oamenii vor să-și facă liniștiți concediile. Răspunsul a fost unul cât se poate de surprinzător: "Și noi ne-am dori tare mult să aflăm, pentru că pe noi ne sună sigur mult mai mulți părinți!". După care am mai aflat că cel mai probabil va fi lansată o dezbatere publică referitoare la structura viitorului an școlar, întrucât operatorii din turism sunt foarte necăjiți că le sunt sabotate afacerile.

Iar dezbatere publică??? La naiba!!! Ne-am săturat de acest gen de con-sultări simulate, de pe urma cărora se întâmplă fix ce-și doresc oamenii din ministere, în niciun caz prostimea. Societatea civilă este ultima voce care merită apreciată, în opinia celor din fotoliile prăfuite de la Ministerul Educației, care mai au puțin și se cred Dumnezeii educației, dar din păcate nu fac nimic altceva decât să înmulțească exportul de slugi românești prin Europa.

Se încheie astăzi un an școlar greu pentru toți ELEVII, indiferent că vorbim de micii școlari din clasa pregătitoare, fie că vorbim de cei care se pregătesc de Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Greu pentru că ajung tot mai mulți să urască reîntoarcerea în bănci, revederea cu anumite cadre didactice mult prea sătule să mai presteze la catedră și care nu mai pot ascunde asta nici când predau. Elevi sătui să mai învețe noțiuni inutile, abstracte, lipsite de concretețe, dar care nu-i interesează pe cei de la minister.

În același timp, însă, a fost un an greu și pentru ei, DASCĂLII, care și-au promis să nu facă rabat de la plăcerea de a lua, iar și iar, la subraț catalogul și de a se întoarce în fața zecilor de perechi de ochi și urechi care învață pentru că așa trebuie și, uneori, de drag și din respect pentru cel de la catedră.

Domnule ministru Adrian Curaj, dincolo de poveștile pe care visați să le depene elevii timp de trei zile, dovediți că vă pasă de "jalea" în care a ajuns învățământul românesc tocmai din cauza Ministerului Educației, care a început să emane prea multă AMBIGUITATE.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
sistem
24 iunie 2016
vreti sa intelegeti ?

de foarte multi ani, in minister sunt aceeasi oameni. daca vreti sa intelegeti dezastrul din educatie, luati numirile pe posturile de directori departamente si secretari de stat din ultimii 10 ani, de exemplu, si veti remarca ca se rotesc intre ei. si atunci, despre ce sa mai vorbim ? de acolo pleaca abuzurile din inspectoratele scolare, de acolo pleaca deciziile aiuritoare, de acolo se numesc generalii si adjunctii.. numai dna mai poate rezolva, din pacate, aceasta situatie. altfel, caracatita din educatie va triumfa.

ĂSTIA DIN MINISTER?
24 iunie 2016
TE PROSTESC IN FAȚĂ!

Daca indraznesti sa-l critici pe unul de-al lor, adica numit de ei in teritoriu sau pe vreun director numit de ISJ-UL din teritoriu ti-o iei tare1 Esti vazut ca un ciudat,,,,cum sa nu-ti placa de omul lor? Ciocul mic si ochii la ușă! Pastrati-va sanatosi directorii numiti politic, ca nu-i schimba nici dracu'. De concurs nici nu poate fi vorba, n-a mai auzit nimeni nimic de vreun concurs.

ISJ, e momentul
24 iunie 2016
Retragerea lui Stan vă rugăm!

Dar pe Stan cand o retrage inspectoratul de sc.28 ? I-au dat destul mana libera la ilegalitati, ar fi cazul sa porneasca procesul de relocare. Daca o considara buna de directoare, sa o puna la alta scoala. La 28 a facut prea multe, nu mai are loc la conducerea scolii. La revedere, drum bun si calatorie sprancenată! Si mai repede, ca trebuie să inceapă renovarea.

Jos Staaaan!
24 iunie 2016
Afaraaaaa!

Nu se mai poate cu tine, Stan! Trebuie sa intelegi. Cu cat o lălăi mai mult, cu atât va fi mai greu să reparăm răul făcut de tine in scoala 28. Nu există cale de intoarcere, n-ai loc de-ntors. Băgăjelul te așteaptă la ușă, e aranjat frumos lângă intrarea profesorilor, ai si un trandafir rosu agătat in copăcelul stingher, in semn de "dragoste si pretuire vesnică". La primăvară vei primi si un buchețel de ghiocei, ca să-ti amintesti de supusii tăi. Hai pa!!!!

Tot jos staaaan!
24 iunie 2016
Ăăăă, am uitat ceva important

Miha dragă, cand pleci nu uita sa-ti iei pretiosul dosar cu sancțiuni, tot asa ca să-ti amintească de vremurile bune când puteai să faci asemenea porcării....ca să nu zicem kăkănării, că sună urât. Bineinteles dosarul acela trebuie insotit de mapa cu rapoartele COMISIILOR DE CERCETARE DISCIPLINARA sau cum dracu s-o numi! Iesi de-aici bestie umană! N-avem nevoie de un asemenea monstru!!!!

Mihail Stalin
24 iunie 2016
Ho, că plec!

Băi ce dreaku vreti de la mine? N-ati vazut cam intrat in concediu de gura voastra, nenorocitilor care sunteti! N-am venit la consiliul profesoral, n-am aparut nici la festivitatea de premiere sa-mi vad odrasla premianta si sefa de promotie cu magna cum laude n-am cum sa vin nici la evaluarea nationala, stau in umbra si dirijez ce se petrece acolo la voi in scoala, si voi ce faceti? Mă huliti! Atata stiti, nu puteti sa ma laudati, sa ma flatati cum imi place mie...Rusine, cârcotasilor! Ho, c-o sa plec, dupa ce-mi rezolv treburile si o sa iau cu mine si dosarele alea, sa mi le pun sub pernă. Frumuselele, scumpele mele dosare cu sanctiuni!!!

Perce-oreille de Beau-Var
24 iunie 2016
Decebal

Pe prietena mea Lilisor nu o schimba nimeni, ca o sustin Boreala si Sparta. Daca misca cineva in front, le trimite la intimidare. Stiu numai sa spuna prostii, sa cerseasca fondul clasei, fondul scolii, fondul paznicilor, fondul nu stiu cui... Le e foame si lor, sa le intelegem! Mai fomiste ca Ingerica, mereu atenta sa "omita" diverse chestiuni din procesele verbale. Ma concureaza serios la meditatii, ne suprapunem cam des in ultima vreme. Trebuie pusa la punct. Altfel ii dau cu gradatia mea peste ochelari si uita cum o cheama.

cetateanu turmentat (de caniculă)
24 iunie 2016
Breiking Niuzu unde e?

Caut de azi dimineata de pe la ora 3 breiking niuzu de la scoala 28 si nu-l gasesc! Unde e? Nu se scrie? M-a batut canicula in cap si nu-l vad eu, sau mi s-a blocat netul? Vreau sa aflu cum pot sa intru in scoala la evaluarea nationala ca sa pazesc lucrarile sa nu se inlocuiasca cu altele mai bune scrise de altcineva trecut de mult de varsta absolvirii gimnaziului! Vorbeste gura targului ca se practica.....asemenea smecherii.....Ei, nu cred o iota din bazaconiile acestea, de-aia vreau sa ma conving! Oare daca ma duc de azi si ma ascund supt catedra ma descopera cineva? C-am auzit ca doamna director "Stie-tot" e invoita pe perioada egzamenelor.

alt cetatean
24 iunie 2016
m-am prins

Ba, esti prost? Gata, nu mai poti sa intri in scoala (28 DB) decat cu delegatie de la isj sau cu mandat! De la DNA! Nu cumva tu te dai ranit dar esti de fapt seful Supracomisiei de Supraveghere de la Minister?

Răspuns la: Breiking Niuzu unde e?
Adăugat de : cetateanu turmentat (de caniculă), 24 iunie 2016
Caut de azi dimineata de pe la ora 3 breiking niuzu de la scoala 28 si nu-l gasesc! Unde e? Nu se scrie? M-a batut canicula in cap si nu-l vad eu...
stan, spala-le pana la fund!
24 iunie 2016
popa te va tine de picioare!

Nici vorba de plecare! De unde o scoateti si pe asta?! Tovarasele stan si dimitriev (de nevoie, popa) vor sa vopseasca si sa lustruiasca (cu limba, posibil) wc-urile si voi le vreti plecate?! Pai, din planul managerial al lui stan si dimitriev (popa, de nevoie), se afla igienizarea wc-urilor, ce naiba!!!! Planuri marete! Pe langa noi sanctiuni si taieri din salarii!

Răspuns la: Afaraaaaa!
Adăugat de : Jos Staaaan!, 24 iunie 2016
Nu se mai poate cu tine, Stan! Trebuie sa intelegi. Cu cat o lălăi mai mult, cu atât va fi mai greu să reparăm răul făcut de tine in scoala...
23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3953 secunde