Reacții la noul demers în „lupta sindicală”. Solicitare adresată „Excelenței sale președintele”

292
Reacții la noul demers în „lupta sindicală”. Solicitare adresată „Excelenței sale președintele” - xreactiiscrisoaresindicat-1644579748.jpg
După ce au fost duși cu „zăhărelul” de prim ministrul Nicolae Ciucă, cu clarificări pe marginea draft-ului înaintat chiar de sindicaliști, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au transmis „excelenței sale președintele” o adresă prin intermediul căreia vor să atragă atenția asupra amânării, în continuare, de către actualul Guvern, a punerii „în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ.

Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României [potrivit căruia «Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.»] să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație.

Excelență, considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe Prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național «România Educată» – inițiat și susținut de Domnia Voastră – să poată fi implementat”.

Vădit sătui de modul cum acționează sindicatele din învățământ, profesorii au reacționat prin comentarii dure, de genul: „Vă milogiți pentru drepturile noastre. Ați găsit o soluție jalnică. Președintele e ocupat cu șeful NATO. O să rămâneți fără oameni și atunci să vedem cine vă mai plătește cotizația. Guvernul? Președintele?”. Un alt profesor a fost mai… direct „Nu mai poate Excelența Sa de scrisorile sindicatelor...”. Un alt cadru a lansat un comentariu și mai dur: „Ce vă mai place să pupați funduri!!! I-auzi: "Excelența Sa"... Păi, ce făcut ăsta 2 mandate să-l numim «Excelență»!??! Dacă nu-l țineau Serviciile ca paravan era ce este: Robot! Un lucru este clar: Voi nu mai trebuie să fiți lideri sindicali!!! Sunteți compromiși «Excelențelor»!!!! Vai de capul vostru!!!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde