Reacții virulente la modificarea Legii Educației

147

Articole de la același autor

Universitatea București, la care premierul Victor Ponta a devenit doctor în drept, critică virulent ordonanța de guvern ce permite oricărui deținător de titlu științific să renunțe la acesta și spune că se va adresa Avocatului Poporului, în vederea sesizării Curții Constituționale. 


Universitatea consideră că prevederea din ordonanță ce permite oricărui deținător de titlu științific să renunțe la acesta "creează premise care favorizează eludarea procedurilor de investigare de către organismele abilitate (comisiile de etică ale universităților, Consiliul Național de Etică etc.) a lucrărilor asupra cărora planează suspiciuni referitoare la buna conduită în cercetarea științifică". 


În plus, susțin reprezentanții universității, o astfel de reglementare "poate aduce grave prejudicii în practica eticii cercetării". 


Pe de altă parte, universitatea se declară surprinsă de faptul că, la fel în cazul altor modificări aduse Legii Educației, instituțiile de învățământ superior nu au fost consultate în pri-vința elaborării acestei ordonanțe de urgență. 


Totodată, Universitatea din București spune că se va adresa și Parlamentului, cu solicitarea de a nu adopta completarea Legii Educației cu prevederea ce permite oricărui deținător de titlu științific să renunțe la acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : PRIMAR ACUZAT DE PLAGIAT!
Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta, acuzat de un nou PLAGIAT
Pagina a fost generata in 0.4575 secunde