Recital, concert simfonic și spectacol de balet, la Teatrul Național "Oleg Danovski"

307
Recital, concert simfonic și spectacol de balet, la Teatrul Național

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" prezintă, săptămâna aceasta, ultimele trei evenimente culturale ale lunii februarie 2020: un recital, un concert simfonic și un spectacol de balet.

Recitalul "Violete pentru fete – Melodii cu parfum de epocă" va avea loc miercuri, 19 februarie, începând cu ora 18.30, în Foyerul Teatrului. Soliștii acestui eveniment vor fi Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Iulian Bratu, Natalia Gribnic - pian, Cristian Dinescu - vioară. În program vor fi prezentate melodii din secolul trecut semnate de Alfredo Pagoni-Fredon, Elly Roman, Ion Vasilescu ș.a.

Vineri, 21 februarie, de la ora 18.30, va avea loc evenimentul "Medalion Ludwig van Beethoven" concert simfonic ce omagiază 250 de ani de la nașterea compozitorului. Dirijorul acestui concert este Cristian Brâncuși. În program vor fi prezentate Simfonia nr.4 în Si bemol major, op. 60 și Simfonia nr.5 în do minor, op. 67.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București - secțiile dirijat de orchestră și compoziție - Cristian Brâncuși a participat la cursuri de măiestrie interpretativă susținute de Igor Markevitch (Weimar - 1975), Karl Osterreicher (Viena - 1976 - 1977) și Sergiu Celibadache (Germania - 1978 - 1982). Între anii 1977 - 1983 a activat ca dirijor permanent al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, ulterior a îndeplinit aceeași funcție la Orchestra de Studio a Radioteleviziunii Române.

De asemenea, sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 18.30, va avea loc "Crăiasa zăpezii", primul spectacol de balet al anului 2020. Regia și coregrafia îi aparține lui Horațiu Cherecheș, iar scenografia este realizată de Natalia Kornilova. Soliști vor fi Mayu Takanashi, Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Steward Douglas, Mayura Takase, Daia Kashiwaba, Keito Shiimomura, Ryan Rown, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mizuki Kubota, Yuria Soeta. Acest spectacol a obținut la Gala Premiilor Operelor Naționale (ediția a IV-a) - Premiul pentru "Cel mai bun coregraf" – Horațiu Cherecheș, pentru coregrafia spectacolelor "Crăiasa Zăpezii" de Jean Sibelius și Edvard Grieg și "Enesciana"; Premiul pentru "Cel mai bun spectacol de balet și Premiul pentru "Cel mai bun decor.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional, biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Concert Delia, la Constanța
Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Concert de jazz și rock la Constanța
Pagina a fost generata in 1.6388 secunde