Redescoperiți muzeele constănțene

450

Articole de la același autor

Vremea primăvăratică pare să se fi întors definitiv. Un motiv în plus să ieșim din casă și să profităm de oferta culturală a principalelor muzee tomitane.

La Muzeul Național de Istorie și Arheologie
O expoziție fotografică... arheologică
Începând cu sâmbătă, 14 martie, sala Ovidiu de la parter găzduiește o expoziție a tinerilor arheologi tomitani, intitulată "Arheologia – pasiune, știință, poezie". Vizi-tatorii pot admira imagini inedite care imortalizează munca pe siturile arheologice dobrogene, însoțite de versuri ale poetului Ovidiu. Multe dintre obiectele din imagini
vor putea fi admirate în vitrinele expoziției.
La parterul Muzeului se găsește Sala Tezaurului, în care pot fi văzute vase pictate din sec. VII - VI îHr., statuete de lut ars de tip Tanagra, colecții de podoabe alături de statui și statuete de marmură. O parte a etajului unu este închisă pentru renovări, dar etajul doi și parterul sunt deschise în întregime.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 9-17. Biletul de intrare este 10 lei, iar pentru elevi și studenți 5 lei.

La Muzeul de Artă
O scară cu flori de la sacru la profan
Bogatei colecții dedicate artei moderne românești, între care și o valoroasă colecție de picturi semnate de Nicolae Grigorescu, i s-a alăturat, la parter, o expoziție temporară intitulată "Scara cu flori". Organizată acum, ca să coincidă cu începutul primăverii, expoziția reunește lucrări ale unor clasici români precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, dar și ale unor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța.
La etajul trei, publicul poate vizita o inedită expoziție temporară, ce cuprinde desene, crochiuri și picturi ale artistului plastic constănțean Tudor Mirescu, intitulată "De la sacru la profan". Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 14 martie, la ora 11.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 9-17. Biletul de intrare este 4 lei, iar pentru elevi și studenți 2 lei.

Muzeul de Artă Populară
"Tipologia cămășii populare"
Muzeul Popular de Artă așteaptă vizitatorii cu o nouă față a expoziției permanente de la etaj, după ce lucrările de renovare a interiorului clădirii și rearanjarea expoziției s-au încheiat.
La parter, alături de expoziția permanentă, cea temporară intitulată "Tipologia cămășii populare" va rămâne deschisă în cursul lunilor februarie și martie. Vizitatorii au ocazia să admire o serie de cămăși țărănești, pe care muzeul le are în depozitele sale și pe care, din păcate, din lipsă de spațiu, nu le poate expune permanent. Astfel de evenimente reprezintă tocmai ocazia pentru a scoate în fața publicului multe din comorile etnografice adunate la Constanța, despre care constănțenii știu prea puține.
Muzeul este deschis zilnic, de luni până duminică de la ora 9 la 17. Prețul biletului de intrare este de numai 2,50 lei, pentru că doar o jumătate este deschisă publicului.

Galeriile Amfora
"Armonii 2"
Simezele Galeriilor Amfora sunt împodobite, pentru a doua săptămână, de goblenuri. Evenimentul se numește "Armonii 2" și este a doua expoziție colectivă a grupului de gobleniști din cadrul Asociației Artiștilor Plastici Amatori "Amfora" Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6335 secunde