După modelul lansat de Radu Afrim

Regizorul Sorin Militaru urcă publicul pe scenă

1334
Spectacolul "Pană de automobil", în regia lui Sorin Militaru, care va avea premiera duminică, 11 mai, la Teatrul de Stat Constanța, este a doua montare, după "Inimi cicatrizate" - realizată
de Radu Afrim, în care spectatorii sunt așezați direct pe scenă, în jurul actorilor.

Noul spectacol, "Pană de automobil", este bazat pe romanul omonim al lui Friedrich Durrenmatt, în traducerea lui Radu Lupan, și montat, după cum a declarat regizorul piesei, Sorin Militaru, în premieră pe țară. În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri, la Teatrul de Stat, regizorul a declarat că proiectul există de 7 ani, însă în niciun teatru din țară nu a găsit distribuția necesară pentru materializarea lui. Și acest lucru deoarece este nevoie de cinci actori în vârstă care să interpreteze o serie de personaje complexe, cu un bogat registru actoricesc. Astfel, la Constanța, proiectul a prins viață prin artileria "grea" a teatrului nostru - Eugen Mazilu, Iulian Enache, Mihai Sorin Vasilescu, Alexandru Mereuță și Lucian Iancu, care vor evolua alături de garda mai tânără - Pavel Bârsan, Lana Moscaliuc și Marian Adochiței.
În ceea ce privește textul piesei, regizorul a declarat că este vorba despre dreptate și asumarea vinovăției, în pasaje alerte. La rândul său, actorul Eugen Mazilu a specificat faptul că este un spectacol special, "care ne-a dat de furcă, dar care, cu siguranță, va trezi interesul, mai ales că tema este foarte actuală".
Scenografia spectacolului aparține Sandei Mitache, remarcată la Constanța și prin montarea specială a piesei "Mansardă cu vedere spre moarte", în regia lui Radu Dinulescu.
Au mai colaborat la realizarea spectacolului Andras Lorant - coregrafia, și Vlaicu Golcea, pentru coloana sonoră.

Un regizor ungur pregătește un musical cu 14 copii în distribuție
Începând cu luna august, la Teatrul de Stat Constanța încep repetițiile cu regizorul Attila Beres, cu care instituția locală de spectacol a bătut palma pentru un musical. Directorul artistic al teatrului constănțean, Sorin Militaru, a declarat că este vorba despre o montare modernă cu titlul "Undeva în Europa" și care va avea în distribuție în jur de 15 copii.
Până atunci, însă, în luna iunie, este așteptat regizorul Felix Alexa, care va monta un alt spectacol, într-o concepție modernă, ne asigură conducerea Teatrului de Stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8092 secunde