Reguli noi în școli, din această toamnă

1081
Reguli noi în școli, din această toamnă - regulinoi-1471624936.jpg

Articole de la același autor

Noul Statut al Elevului a fost aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Documentul stabilește foarte clar care sunt drepturile, dar și obligațiile elevilor din sistemul de învățământ românesc, începând cu anul școlar 2016 - 2017.

"Este primul document de acest tip, elaborat în România după 1990, care consacră într-o formă consolidată drepturile și obligațiile elevilor. Forma finală s-a conturat în urma dezbaterii publice pe care Ministerul Educației a organizat-o în perioada 17 iunie - 4 iulie. Prevederile Statutului se aplică începând din anul școlar 2016-2017", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Potrivit documentului, drepturile elevilor sunt structurate în cinci categorii: drepturi educaționale, drepturi de asociere și exprimare, drepturi sociale, recompense și alte drepturi. Documentul prevede deopotrivă îndatoriri, interdicții și sancțiuni pentru încălcarea de către elevi, în incinta unității de învățământ, a prevederilor statutului sau a prevederilor explicite din actele normative în vigoare.

Cele mai comentate prevederi sunt cele legate de dreptul de a cere socoteală profesorilor pentru notele primite, de a folosi telefoanele mobile în timpul orelor "în scop educațional", dar și faptul că nu mai pot fi mustrați în fața clasei, iar dacă își corectează comportamentul, nu li se va mai scădea nota la purtare.

Vom reveni pe larg într-o ediție viitoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde