În atenția directorilor constănțeni: se caută experți în management educațional

801
9
În atenția directorilor constănțeni: se caută experți  în management educațional - inatentiadirectorilor-1468344786.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează, în perioada 29 iulie - 29 august, concursul de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului național de experți în management educațional (seria a 10-a).

Potrivit prevederilor Legii Educației Naționale, pot ocupa funcții de conducere, de îndrumare și de control în unitățile de învățământ și inspectoratele școlare numai cadrele didactice membre ale Corpului național de experți în management educațional.

Formularele de selecție vor fi completate online, în aplicația informatică furnizată de Ministerul Educației, în intervalul 29 iulie - 5 august. Afișarea listelor cuprinzând candidații admiși în această etapă, în urma introducerii informațiilor în formularul de selecție online, va avea loc pe 8 august.

Ulterior, candidații declarați admiși după etapa de selecție online vor depune, în perioada 8-10 august, la sediul inspectoratelor școlare județene, portofoliul de candidatură, întocmit în conformitate cu Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional.

Portofoliile candidaților vor fi evaluate în intervalul 16-17 august de comisiile constituite în acest scop la nivelul inspectoratelor școlare și al Ministerului Educației, ținându-se seama de următoarele criterii generale: absolvirea unor programe de formare în domeniul managementului educațional, experiența managerială, performanțe deosebite în inovarea didactică/managerială, participarea la proiecte.

Rezultatele procesului de evaluare vor fi comunicate în data de 19 august, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Contestațiile pot fi depuse între 22 și 26 august, urmând a fi soluționate între 22 și 29 august.

În data de 30 august, inspectoratele școlare județene vor transmite Ministerului Educației listele finale cuprinzând candidații promovați, care va emite ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în management educațional.

Comentează știrea

stane, scuze!
12 iulie 2016
Fa loc competentei!

Dar de concursul de directori se mai stie ceva?! Nu de alta,....dar se cauta director competent la scoala 28! Nu competent politic, de asta am avut si nu mai vrem! Am vazut ce poate, de fapt, ce nu poate! La 28 se cauta director competent din punct de vedere managerial!!!! De competenta manageriala duce lipsa scoala 28 de vreo 4 ani incoace!

Oferim una bucata director incompetent
12 iulie 2016
Celor care doresc adrenalina si atmosfera unica in scoala!

nu o fi directorul nostru nici pe departe competent....managerial vorbind, dar la stari de suspans, tensiune, presiune psihica este ass,...scuze, as! Oferta noastra consta in una bucata directoare competenta pana la maiestrie in pisiceala, victimizare, prefacatorie, datul ochilor peste cap. Scopul: mobilizare comisii disciplina, luare decizii tampite consiliu de administratie, convocare ghiocei pentru redactare referate mincinoase, stabilire sanctiuni disciplinare aspre si incoerente samd. Nu stati pe ganduri! Oferta extrem de limitata! Sunt asigurate palpitatii cardiace maxime si fluturi cu aripi imense in stomac!

EXPERT
12 iulie 2016
DE EXPERT

Probabil ca nu au inca destui experti. Nici cei care sunt deja experti se pare ca nu sunt prea buni, ca de exemplu comentariile de mai sus.Sau poate ca nu le convin toate fetele. Au nevoie de o baza mai larga de selectie. Dar ce sa mai zici, cand cei din ISJ Constanta sunt toti experti, dar ei mimeaza aplicarea legii. Cer ca, potrivit legii, toate hotararile CA din scoli sa fie publicate pe site-ul institutiei si la avizierul scolii, dar ei nu le afiseaza pe ale lor.Conform procedurii, au hotarat in CA al ISJ calendarul evaluarii directorilor. L-ati vazut undeva? Va rog sa-l faceti public!

Membru al comunitatii
13 iulie 2016
Pedagogicul

Si Colegiul Pedagogic duce lipsa de management competent.Dar conteaza? Pentru cine?

AR TREBUI
13 iulie 2016
SA CONTEZE

Daca Ca-urile n-ar fi alese pe spranceana, ar conta. In CA sunt si reprezentanti ai parintilor.Acestia ar trebui alesi fara amestecul cadrelor didactice, sa fie oameni informati, corecti, nemanipulabili. Alt mebru in CA este repartizat de primarie. Si doar nu credeti ca se repartizeaza fara a se tine cont de "locatie". Nu in ultimul rand sunt cadrele didactice.Dar sunt adevarate miscari de trupe inainte de sedintele Consiliilor Profesorale in care se aleg mebrii CA. Biserici, bisericute, cereri directe contra unor favoruri facute sau viitoare ( ore la plata cu ora pentru pensionari, detasari, clase bune la incadrare, dirigentii, supliniri etc ).Unele cadre didactice , cele neafiliate conducerii, sunt convocate tarziu, fara ordine de zi anuntata, doar, doar nu s-or prinde de subiect, ce sa mai vorbim... mizerii cu care sa tina de ciolan. Tot asa se intampla si la evaluarea directorilor.Inspectoratul scolar este mana in mana cu aceste mizerii. Sunt de-ai lor. De aceea nu fac public calendarul evaluarii directorilor.OAMENI BUNI, TREZITI-VA DACA NU VRETI SA NE CONDUCA " TUDY"

cititor
13 iulie 2016
interesanta conditie ptr a deveni director de scoala

Si directoarele de la DB sunt membre ale Corpului national de experti in management educational! Si? Ce folos? N-au absolvit Scoala managerilor de calitate! Le lipseste acel bun simt elementar de care ai nevoie ca sa conduci niste oameni. De oriunde, nu conteaza. Astea nu se invata, tin de fiecare om in parte. Unii NU sunt facuti pentru a conduce, ptr ca pur si simplu nu stiu ce inseamna sa fii OM! Poti sa ai o mie de certificate si de calificari, masterate sau doctorate, daca iti lipseste aceasta calitate, totul este in zadar. Stan, dosarul nu-ti foloseste la nimic!

Alo, ISJ!
13 iulie 2016
E timpul sa inceapa curatenia generala in scoli!

Imediat dupa alegeri, alesii locali in frunte cu primarul Fagadau si presedintele CJC Tutuianu au inceput sa analizeze , sa controleze si sa schimbe..... Au taiat in carne vie si asta nu e tot. Foarte bine, se misca ceva. Dar daca in scoli nu se schimba nimic, daca directorii vor fi numiti tot pe criterii politice, ne-am dus! Inspectoratul ar trebui sa inceapa si el curatenia generala, cum fac cei de la primarie si Consiliul judetean. Bafta!

MULTUMIM
13 iulie 2016
DOAMNA SIMONA

Multumim ziarului Cuget liber si doamnei Simona Anghel pentru ca indirect ne-au oferit o platforma de prezentare a problemelor din scoli. Azi dimineata, la ora 7.33 a aparut pe forumul ISJ Constanta graficul evaluarilor directorilor, probabil urmare a comentariilor de aseara. Pacat ca la CNCB deja au fost evaluarile luni, 11.07.2016, fara ca multe cadre didactice sa stie.Poata va crea si ISJ o platforma de discutii pentru cadrele didactice.Se vede treaba ca si cei din ISJ citesc comentariile. Asteptam sa tina cont de toate problemele.Inceputul de astazi e bun!

ISJ - CONSTANTA
13 iulie 2016
AVEM NEVOIE DE TRANSPARENTA

Speram sa fie respectat intru totul calendarul evaluarii directorilor si directorilor adjuncti. Conform acestui calendar, in prima parte a lunii august ar trebui sa se faca publice calificativele directorilor, avand in vedere faptul ca inspectorii trebuie sa depuna la ISJ, departamentul DESCENTRALIZARE SI MANAGEMENT INSTITUTIONAL / DEZVOLTAREA RESURSEI UMANE rapoartele si notele de constatare pana pe 8 august......Dar cel mai important este ca punctajul sa fie acordat corect, conform legii! Si mai ales dupa consultarea cadrelor didactice.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.157 secunde