Reîncepe cursa pentru posturile de directori de școli din Constanța

732
Reîncepe cursa  pentru posturile de directori  de școli din Constanța - concursdirectori-1497888224.jpg

Articole de la același autor

143 de posturi de directori sau directori adjuncți la unități de învățământ din județul Constanța sunt scoase la concurs. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat lista cu locurile vacante, iar înscrierile s-au deschis ieri. 


Astfel, sunt scoase la concurs 91 de posturi de director plin și 52 de posturi de director adjunct. Cele mai multe disponibile sunt în mediul rural, în 18 unități fiind vacante ambele posturi. Se caută directori pentru 22 de grădinițe, 63 pentru școli gimnaziale, cinci pentru colegii, 29 pentru licee, unul pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Delfinul" Constanța, unul pentru Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța și unul pentru Seminarul Teologic Ortodox Constanța. 


La Constanța, sunt scoase la concurs 11 posturi de director de grădiniță, cum ar fi Grădinița "Roboțel", Grădinița "Gulliver", Grădinițele "Lumea Poveștilor", "Steluțele mării" și nr. 2, 10, 33, 45 și 53. De asemenea, sunt școli unde se primesc înscrieri și pentru postul de director și pentru postul de director adjunct: Școala nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", Școala nr. 40 "Aurel Vlaicu" și Școala nr. 43 "Ferdinand". La Școala nr. 28 "Dan Barbilian" este liber un post de director adjunct, la fel ca și la Școala nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" și ca la Școala nr. 38 "Dimitrie Cantemir". 


La Colegiile Naționale "Mircea cel Bătrân", "Regina Maria" și "Constantin Brătescu", este scos la concurs câte un post de director adjunct, iar la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", este disponibil postul de director plin. Dintre licee, cele mai multe locuri de directori sunt în județ, la Constanța fiind disponibile numai posturile de director adjunct la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", la Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman", la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" și la Liceul Teoretic "Lucian Blaga". 


Examen scris pentru viitorii directori 


Potrivit metodologiei, la concurs pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiții. Acestea trebuie să fi absolvit cu diplomă de licență studii universitare, să fie membre ale corpului național de experți în management educațional, să fie titulare în învățământ, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu cel puțin gradul didactic II sau cu titlul științific de doctor. De asemenea, acestea trebuie să dovedească faptul că dețin calități profesionale, manageriale și morale, reflectate prin calificatul "Foarte bine" acordat în ultimii patru ani școlari lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ. 


Dosarele de înscriere pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în perioada 19 iunie - 6 iulie. Proba scrisă va avea loc pe 17 iulie, iar probele de evaluare a CV-ului și de interviu se vor desfășura în perioada 19 - 31 iulie. 


Reamintim că la concursul organizat în luna octombrie 2016, 192 de candidați au fost admiși și 30 respinși. Ulterior, o parte din aceștia s-au întors totuși pe funcții, fiind numiți pe post. Ei au posibilitatea să se înscrie din nou la concurs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5503 secunde