Republica Elenă sărbătorește cea de a doua Zi Națională

497
Republica Elenă sărbătorește cea de a doua Zi Națională - 1-1603726142.jpg

Articole de la același autor

Mâine, 28 octombrie, Republica Elenă sărbătorește cea de a doua Zi Națională, în amintirea dimineții zilei de 28 octombrie 1940, când ambasadorul italian la Atena, Emmanuelle Grazzi, i-a înmânat premierului grec Ioannis Metaxas un mesaj ultimativ din partea lui Mussolini. În acest mesaj, „Il Duce” pretindea libera trecere a trupelor italiene prin Grecia către „puncte strategice” nespecificate din interiorul țării.


De la evenimentul din 28 octombrie 1940, Grecia sărbătorește “Ziua demnității”, comemorând eroii căzuți în lupta antifascistă. Se organizează parade militare și manifestații cultural-artistice, iar traficul este oprit. Orașele de coastă organizează parade navale însă cel mai mult se sărbătorește în Atena și Salonic. În acesta din urma mai cu seamă pentru că este o triplă sărbătoare: ziua Sfântului Demetrios – patronul orașului, ziua în care a ieșit de sub dominația otomană și nu în ultimul rând, Ziua marelui Nu. Pentru Grecia această zi are, pe lângă însemnătatea istorică, o importantă morală aparte. Amintește de valorile elene și, dintre toate, cel mai mult, de demnitate.


Cu aceasta ocazie, în Constanța, Comunitatea Elenă Elpis, membră a Uniunii Elene din România va organiza un serviciu religios, miercuri 28 Octombrie 2020, ora 11.00 la Biserica Greacă Metamorphosis din Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.711 secunde