Revin competițiile de tradiție ale învățământului constănțean. Dar și simulările județene

165
1
Revin competițiile de tradiție ale învățământului constănțean. Dar și simulările județene - fondconcurssascriepepoza2014-1668713019.jpg

Articole de la același autor

Inițiat în urmă cu 10 ani, în mandatul „generalului” IȘJ Constanța Răducu Popescu, Concursul județean de matematică „Tomis” revine în atenția elevilor constănțeni, ca un semn de bun augur al unei revigorări a calendarului competițiilor care au fost interzise pe perioada pandemiei.

Inițiată de Consiliul Consultativ al profesorilor de matematică, competiția se adresează elevilor claselor V-VIII pasionați de matematică, dornici să intre într-un sistem competițional deschis, transparent, cu niveluri diferite de dificultate. Și, după cum afirmă prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar de specialitate matematică, se află la a VIII-a ediție. „Ultima ediție a Concursului TOMIS a avut loc în anul 2019, înainte de pandemie, când festivitatea de premiere s-a desfășurat la Universitatea «Ovidius»”, a explicat prof. Bălănescu.

Așadar, prima etapă, cea locală, este programată sâmbătă, 19 noiembrie, iar etapa județeană urmează să aibă loc pe data de 6 mai 2023.

Programul de desfășurare al Concursului Județean de Matematică TOMIS este următorul: ora 7,30 - sosirea membrilor comisiilor la centrul de concurs; ora 8,30 - sosirea asistenților; ora 9 - 9,30 - accesul elevilor în săli; ora 10 – 11,30 - desfășurarea probei.

Afișarea rezultatelor se va face sâmbătă, 19 noiembrie, la fiecare centru de concurs și pe forumul ISJ, până la ora 21.00. Contestațiile se primesc luni, 21 noiembrie, între orele 10.00 - 14.00, la fiecare centru de concurs.

Se caută sponsori pentru a răsplăti cei mai buni elevi constănțeni

„Seriozitatea și atractivitatea subiectelor au crescut numărul elevilor participanți și numărul centrelor de concurs din județ de la o ediție la alta, ajungând în acest an la 2.358 de elevi, dintre care 1.336 sunt elevi înscriși la centrele de concurs din municipiul Constanța, iar 1.022 la cele opt centre de concurs din județ”, transmite prof. Daniela Bălănescu. Întrebată dacă anul acesta elevii merituoși vor fi răsplătiți cu premii în bani, prof. Bălănescu a declarat că se caută sponsori pentru ca cei mai buni elevi de la etapa județeană să se bucure de o răsplată. Așa încât e momentul ca agenții economici și firmele constănțene să dea dovadă de generozitate și să se alăture unui demers cu impact în viața școlară constănțeană.

Centrele în care urmează să se prezinte elevii din municipiul Constanța înscriși la Concursul Județean de Matematică TOMIS sunt următoarele: Liceul Teoretic „Decebal” (care este și centru de evaluare), Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța. În timp ce în județ elevii înscriși vor merge la: Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia; Școala Gimnazială nr. 1 Eforie Nord; Liceul Teoretic Murfatlar; Liceul Cobadin; Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ Medgidia; Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă; Școala Gimnazială „Poet Ovidiu” Ovidiu și Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari.

O nouă ediție a Concursului de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”

La finele săptămânii viitoare, revine în atenție un alt concurs de tradiție, organizat de Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța. Ajuns la cea de-a XXXIX-a ediție, Concursul de matematică "Viceamiral Vasile Urseanu” va avea loc pe data de 26 noiembrie, în intervalul orar 9.00-11.00, și se adresează elevilor de clasa a VIII-a. Pot participa câte șase elevi din fiecare școală înscrisă. Concursul se adresează elevilor din municipiul și din județul Constanța.

Link-ul de înscriere, regulamentul concursului și acordul de parteneriat se găsesc pe site-ul colegiului la adresa www.cmilaicuza.ro, la secțiunea Concursuri școlare. Se vor acorda trofee și diplome câștigătorilor și profesorilor coordonatori. Data limită pentru înscriere este 25 noiembrie, ora 12.00.

Calendarul simulărilor județene

Și pentru că tot am vorbit de revenirea competițiilor de tradiție, trebuie să precizăm că IŞJ Constanța a făcut public și calendarul simulărilor județene, întrerupte și ele pe perioada pandemiei. Așadar, în luna decembrie, simulările se vor desfășura în toate unitățile de învățământ din județ astfel: A) Simulare județeană a Evaluării Naţionale: 12 decembrie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă) și 13 decembrie 2022: Matematică (probă scrisă).

Simularea județeană a Examenului național de Bacalaureat este prevăzută să înceapă pe 14 decembrie: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română, urmată, pe 15 decembrie, de Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului, iar pe 16 decembrie, de Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării.



Comentează știrea

Decont Transport pt. elevi !
17 noiembrie 2022
În timp ce în județ elevii înscriși vor merge la:

E concurs, e lupta de neuroni, te pricepi dar e pe Continentul Vatican ! (nu viza ca la pasaport s-a stricat chip-ul, te uiti la radio sa vezi fruntasii). Pe plan judetean, se deconteaza transportul pe distanta de autobuz fata de centru ? Adica, esti la Comuna Saraiu (nu e centru), ce faci iei calul de la bunic si fuga pina la granita? Da bine la Judet acolo in Birouri dar si la parinti la fondul de educatie redirectionat spre hrana ! Succes Tuturora !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3148 secunde