Rezultatul implicării elevilor constănțeni în acțiuni comunitare

481

Articole de la același autor

Elevii Școlii Gimnaziale "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian, alături de liceenii de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, desfășoară diverse acti-vități care au ca scop promovarea voluntariatului, implicarea în acțiuni umanitare, de întrajutorare a persoanelor vârstnice și a celor aflate în nevoi, în cadrul proiectului edu-cativ "Momente magice pentru bu-nicii noștri", proiect ce se derulează pe o perioadă de doi ani școlari, 2015-2017.


Prima activitate din cadrul acestui proiect a avut loc în luna decembrie, când elevii școlii din Valu lui Traian au colectat și oferit "bunicilor" cazați la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța peste o sută de pachețele cu fructe și felicitări handmade, alături de colinde.


Pentru cea de-a doua activitate, un grup de elevi a vizitat același Cămin pentru persoane vârstnice din Con-stanța, prilej cu care au prezentat un program artistic din care n-au lipsit cântece, precum: "Mama, doar ma-ma", "Andrii Popa" sau "Hei, tramvai!", dar și cântece religioase. Le-au fost oferite apoi felicitări de primăvară, confecționate de ei, prin diferite tehnici și din materiale diverse.


"Este atât de plăcut să vezi încân-tarea și strălucirea din ochii lor atunci când sunt vizitați! Sunt bucuroși că au în preajma lor tineri care-i binedispun prin energia lor pozitivă. Respectul față de aproapele, solida-ritatea față de cei aflați în suferință sunt virtuți creștine care se cultivă încă de pe băncile șco-lii", au declarat profesorii coordona-tori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4724 secunde