Concurs România - invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte LIBER

252

Articole recomandate

La ediția din 2011 a Târgului Internațional de Carte LIBER, cel mai amplu eveniment al pieței editoriale din Spania, România va fi invitată de onoare.
Standul cu tema "Istorie și istorii" (Historia e historias) organizat de Institutul Cultural Român în acest an la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte LIBER, desfășurată la Barcelona, în perioada 8-10 octombrie, a fost vizitat atât de editori proeminenți, cât și de distribuitori și traducători.
Printre cei care au solicitat și primit informații despre programele de susținere a traducerilor din autori români derulate de ICR prin Centrul Național al Cărții s-au numărat reprezentanți ai editurilor Baire Del Sol, Random House Mondadori, Icaria, Bibliogemma, Acantilado - Quaderns Crema, El Nadir, Mira, Pre-Textos, Tusquets, Artec, La Fabrica, Sigueme (Spania), LE BOUTON D’OR (Quebec), ai publicației Intramuros și ai Quebec - Editions, site al editorilor din Quebec.
La stand au fost expuse peste 300 de titluri provenite de la 22 de edituri din România, precum și aparițiile finanțate prin programele Translation and Publication Support Programme, 20 de autori și Publishing Romania.
În Spania au fost publicate până acum 12 dintre volumele sprijinite prin aceste programe (traduceri din Ana Blandiana, Max Blecher, Denisa Comanescu, Alexandru Ecovoiu, Mircea Eliade, Panait Istrati, Norman Manea, Camil Petrescu, Nicolae Steinhardt, Gheorghe Ceausescu, Mihail Sebastian), alte opt fiind în pregătire (detalii: www.icr.ro, www.cennac.ro). Primul stand național al României la LIBER Barcelona a fost organizat de ICR în 2007, cu sloganul "Carte tânără, carte frumoasă" (www.icr.ro).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8449 secunde