Apariții editoriale

"Zilele regelui" de Filip Florian

367

Articole recomandate

După succesul pe care l-a avut romanul "Degete mici" - Premiul pentru "Cel mai bun debut în proză", acordat în 2006, de Uniunea Scriitorilor din România, Premiul de excelență pentru debut în literatură al UNPR și Premiul pentru "Cel mai bun debut", acordat în 2005, de Ro-mânia literară și Fundația Anonimul, Filip Florian revine cu o carte deja așteptată de critica literară și de public, "Zilele regelui", un roman în care iubirea și prietenia, cu nenumăratele lor chipuri, străbat ultima jumătate a secolului al XIX-lea românesc.
"Filip Florian este probabil cel mai reușit dozaj de imaginație ficțională și densitate culturală din câte au răzbit la debut după ‘89". (Tania Radu)
"[Autorul] are o relație de dragoste maternă-filială cu propriile personaje, pe care le urmărește cu pasiunea cu care-și îngrijește terrarium-ul un crescător de furnici. Filip Florian e un pigulitor în arta miniaturismului literar și a exotismului". (Radu Cosașu)
"Filip Florian înscrie literatura pe o nouă orbită: una a scriiturii artiste, departe de fumurile autoficționale, o scriitură lucrată cu mize mult mai solide decât autenticitatea și expresivitatea născute din explorarea unor teritorii rămase în umbra din rațiuni istorice". (Florina Pârjol)
"Inteligența narativă, stilul artist, îndelung șlefuit, problematica foarte complexă abordată și, dincolo de toa-te, siguranța așezată a scriiturii fac din Filip Florian un autor care devine o certitudine în literatura română a momentului". (Tudorel Urian)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.876 secunde