"România și regiunea Mării Negre", în atenția specialiștilor

575

Articole de la același autor

 Vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Sala "Robert Schuman" a Facultății de Studii Europene a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, va avea loc masa rotundă cu titlul "România și regiunea Mării Negre. Întâlnirea Europei Centrale cu Rusia, Balcanii, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu", organizată de către Asociația "Casa Mării Negre" din Constanța și Grupul de reflecție și analiză internațională "Citadel" din Cluj-Napoca.

Din Constanța, vor participa la eveniment conf. univ. dr. Marioara Cojoc, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității "Ovidius", lector univ. dr. Dorin Popescu, președintele Asociației "Casa Mării Negre", Alexandru-Marian Crenganiș și Amir Abduraman, ambii masteranzi.

Potrivit dr. Dorin Popescu, principalele obiective ale evenimentului le reprezintă conectarea mediilor academice din Constanța și Cluj-Napoca la dezbaterile tematice în domeniul geopolitic și al relațiilor internaționale care au loc în România și în regiune, stimularea interesului cercurilor academice locale pentru dezbateri geopolitice, precum și consolidarea cooperării dintre mediile academice și de experți din cele două orașe.

La rândul său, conf. univ. dr. Marioara Cojoc a declarat că tema dezbaterii va evidenția, cu siguranță, secvențe importante pentru actualitatea spațiului lărgit al Mării Negre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6176 secunde