Ce noutăți aduce, anul acesta, Sesiunea Științifică Internațională "Pontica"

606
Ce noutăți aduce, anul acesta, Sesiunea Științifică  Internațională

Articole de la același autor

A mai rămas doar o zi până la debutul ediției cu numărul 51 a Sesiunii Științifice Internaționale "Pontica", organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, evenimentul se va desfășura în perioada 3-5 octombrie și va avea ca temă istoria și arheologia în spațiul vest-pontic. Lucrările acestei sesiuni nu puteau fi posibile fără sprijinul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" și al Consiliului Județean Constanța.

Deschiderea oficială a sesiunii este programată pentru mâine, 3 octombrie, de la ora 11.00, în Aula "Adrian V. Rădulescu" (Sala Pictată). Ca noutate, la această ediție va exista și o secțiune specială numită "140 de ani de istorie și arheologie în Dobrogea".

Programul mai cuprinde și masa rotundă "Cercetări privind creștinismul timpuriu în spațiul românesc și sud-est european: abordări și perspective". Comunicările pe această temă se vor desfășura miercuri, 3 octombrie, începând cu ora 16.00. Comunicările sesiunii Pontica 2018 vor fi grupate pe următoarele secțiuni: Pre-Protoistorie, Greco-Romană, Medievală, Modernă-Contemporană și Numismatică. Comunicările se vor desfășura în cursul zilelor de miercuri, 3 octombrie, respectiv joi, 4 octombrie.

Tot miercuri, 3 octombrie, va avea loc prezentarea filmului "Adrian V. Rădulescu - Ctitorul", dar și lansarea ediției digitalizate a revistei "Analele Dobrogei", serie veche 1920-1938. De asemenea, la aceeași dată va fi prezentat filmul "Centenarul Marii Uniri" și vor avea loc vernisajele expozițiilor "Centenarul Marii Uniri" și "Două zile cât un veac... 28 iunie 1940 și 22 iunie 1941".

În plus, vineri, 5 octombrie, va fi organizată excursia de documentare la Muzeul de Arheologie și obiectivele arheologice din Silistra (Bulgaria), precum și participarea la ceremonia de numire a școlii din comuna Dorobanțu, județul Călărași - Școala Gimnazială "Prof. univ. dr. Adrian V. Rădulescu". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2049 secunde