Românii vor reintroducerea admiterii la facultate

112
1
Românii vor reintroducerea admiterii la facultate - admitere-1369000295.jpg
La comanda cotidianului "Adevărul", INSCOP Research a realizat un sondaj în rândul românilor cu privire la sistemul educațional românesc. Din acest barometru, a reieșit că mai mult de jumătate dintre români au o opțiune conservatoare în ceea ce privește admiterea la facultate. Astfel, peste 54% dintre români ar dori ca admiterea la facultate să se desfășoare pe bază de examen, 26% dintre respondenți cred că admiterea ar trebui să țină cont atât de un examen, cât și de media de la bacalaureat, 8,2% doar de bac, peste 6% cred că admiterea ar trebui să se facă pe baza întregii situații școlare a elevului din liceu, iar 5,2% nu știu sau nu răspund.

Activitatea diferitelor instituții de învă-țământ este și ea percepută diferit de români. Astfel, grădinițele sunt apreciate ca având o activitate bună și foarte bună de peste 82% din populație (25,8% considerând-o foarte bună, iar 56,7% bună). Activitatea școlilor generale este apreciată ca fiind pozitivă de aproape 72% dintre respondenți (15,3% sunt de părere că e foarte bună, iar 56,4% bună). Activitatea liceelor și a grupurilor școlare este valorizată pozitiv de 49% dintre români (7,6% o apreciază drept foarte bună, iar 41,4% ca bună). Peste 63% dintre români sunt mulțumiți de activitatea universităților (12,4% au o părere foarte bună, iar 50,7% una bună).

Comentează știrea

Danâlețul pupinos
20 mai 2013
Vai, vai..

Bine,bine-si cocalarii de bani gata,unde vor mai face facultatea daca se introduc examenele??!! Or s-o faca probabil la SRL-uri sau S.A.,pe post de facultati private(closet) !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde