Exces de zel pe tema culorii carnetelor de liceu

"Rușinica" portocalie sabotează învățământul

947
Zilele acestea, pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța curg raportările legate de culorile coperților carnetelor de elevi în județul Constanța, ca urmare a unui material difuzat de presa constănțeană pe tema "tentei" politice date de portocaliul carnetelor de licean.
Nu ne amintim să fi existat o atât de maximă promptitudine în a răspunde presei de când a fost instalat în fotoliul Ministerului Educației Daniel Funeriu. Dintre toate subiectele pe care le-a ridicat mass-media, niciunul nu a suscitat interesul ministerial ca această informație banală. Dar iată și răs-punsul cabinetului: "În ceea ce privește situația de la Constanța, trebuie precizat că mass-media dezinformează opinia publică, vehiculând informația că ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, ar fi aprobat o anume culoare pentru carnetele de elev. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, formularele tipizate, în consecință și carnetele de elev, au fost asigurate de fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județ sau centralizat, pentru școlile din municipiu, de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) din cadrul Primăriei Constanța. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a pus la dispoziția școlilor forma și conținutul formularelor, fără a face alte precizări cu privire la culoarea tipizatelor. Direcția Învățământ din cadrul RAEDPP Constanța a solicitat SC AXIS-MEDIA SRL, prin nota de comandă nr. 3515/13.09.2010, livrarea a 10.450 de carnete de elev dintre care, pentru clasele IX-XII, de culoare portocalie".
Întrebat în legătură cu această "sabotare" a învățământului românesc, Ovidiu Tănase, directorul direcției citate de minister ca "vinovată", acesta a declarat: "Este de-a dreptul caraghioasă amploarea pe care Ministerul Educației o dă acestei pure coincidențe. De trei ani comandăm la aceeași tipografie aceste tipizate și niciodată n-am specificat culoarea, ci doar am solicitat să fie diferită pe cicluri de învățământ. Nu mi-a trecut o secundă prin cap că se va ajunge aici, la aceste discuții caraghioase. Ce are culoarea asta a doua din curcubeu de nu poate fi folosită? În loc să-i preocupe situația gravă în care a ajuns învățământul românesc, ei solicită raportări inutile".
Așteptăm cu interes să vedem dacă nu cumva ministerul le va solicita liceenilor constănțeni să înapoieze carnetele portocalii sau să le îmbrace în stickere. Noroc cu unii directori prevăzători, care n-au distribuit aceste carnete și le-au folosit pe cele din stocurile rămase din anii școlari precedenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5143 secunde