S-a deschis finanțarea YouthBank pentru proiectele liceenilor

695
S-a deschis finanțarea YouthBank pentru proiectele liceenilor - 3a584fc928ec6fdccc0e000a2e56212f.jpg
În perioada 1-19 martie, echipa YouthBank Constanța pune la dispoziția liceenilor constănțeni un fond de peste 13.000 lei, tinerii fiind încurajați să inițieze și să implementeze proiecte prin care să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitatea din care fac parte.
Programul își propune să încurajeze responsabilizarea, inițiativa civică și dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora, iar pentru mai multe amănunte puteți accesa site-ul www.youthbankromania.ro.
Proiectele propuse la adresa [email protected] pot fi cuprinse între 2.000 și maxim 3.000 lei, iar echipajele care le propun trebuie să cuprindă minimum trei persoane, și nu neapărat colegi de clasă sau de liceu. Perioada de implementare a proiectelor va fi de maximum două luni (aprilie-mai 2010). Singurele obligații sunt ca proiectele să nu discrimineze și nici să nu încurajeze violența.

Exemplul oferit de liceeni din Cluj
Adina Cristea, coordonator național Program Youth Bank România, prezentă la evenimentul de ieri, ne-a împărtășit din experiența liceenilor clujeni, pentru a le sugera astfel și constănțenilor idei de proiecte fezabile, cu care ar putea să-i surprindă pe inițiatori. "Cel mai important ar fi să se bazeze pe creativitatea lor, este una dintre încurajările pe care le facem tot timpul. Asta pentru că ei, tânăra generație, pot să nu fie limitați".
Începând din 2006, în Cluj au fost finanțate 49 de inițiative foarte diverse, în cele trei runde de finanțări: o revistă a școlii scrisă de liceeni pentru liceeni, vreo trei proiecte ce aveau ca obiect amenajarea curții școlii, (și-au dorit un loc special unde să se simtă bine în pauză, care a constat în băncuțe și un pavilion), mai multe proiecte sociale, care s-au concentrat pe copiii de la oncopediatrie, cărora le-au oferit un teatru de păpuși sau i-au învățat să-și confecționeze singuri păpușile, sau chiar au pus bazele unei biblioteci la o secție de pediatrie a unui spital clujean, tot fondul de carte și jucăriile strânse fiind rezultatul mobilizării liceenilor din mai multe unități. Tot în acest domeniu s-a orientat un alt grup de liceeni care au vrut să se implice în petrecerea timpului liber al unor copii dintr-un centru dedicat tulburărilor de comportament și care i-au scos din rutina zilnică fie ducându-i la grădina zoologică, fie pictând și desenând alături de ei. Au mai fost proiecte pe teme culturale, cum ar fi, spre exemplu, un Festival de teatru pentru liceeni, la care au participat trupe din București, Timișoara, sau un recital de pian cu un invitat din Polonia, care a avut timp de câteva zile workshop-uri cu liceenii de la muzică și studenții de la Conservator.
"Cei cărora le bat la ușă acești tineri voluntari ar trebui să înțeleagă că investesc pentru viitor, într-o nouă generație de lideri și cred din tot sufletul că acești tineri vor fi peste cinci-zece ani în poziții cheie în societatea noastră, pentru că își dezvoltă abilități personale deosebite. Și poate ne ajută și pe noi să ne schimbăm mentalitatea, pentru că nu toți tinerii din ziua de azi sunt răi și prost crescuți cum avem noi obiceiul să le zicem", a conchis într-o cheie optimistă lidera națională Youth Bank.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8788 secunde