S-a triplat rata abandonului școlar

430
Rata abandonului școlar s-a triplat în 2007 față de 2000, iar peste 70.000 de copii sunt nevoiți, în prezent, să muncească în loc să învețe, arată un studiu realizat de organizația neguvernamentală "Salvați Copiii".
Muncile în care sunt implicați copiii îi transformă într-o categorie socială extrem de vulnerabilă, subliniază reprezentanții "Salvați Copiii". Ei sunt obligați, pentru a supraviețui, să cerșească, să distribuie droguri, să spele parbrize sau să întrețină relații sexuale și riscă zilnic să fie abuzați fizic și psihic.
O treime dintre copiii obligați să muncească sunt analfabeți, 40 la sută au un nivel redus al abilităților de scris și citit, iar unul din cinci astfel de copii nu a fost niciodată la școală. Opt din zece copii care nu merg la școală sunt rromi.
Până la 15 mai, salariații pot direcționa 2 la sută din impozitul pe venit pentru asigurarea educației grupurilor defavorizate prin campania "Ajută-i să învețe și altceva!". Anul trecut, prin această campanie, s-au strâns peste 60.000 euro, care au ajutat peste 300 dintre copiii obligați la muncă pe stradă să meargă la școală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0291 secunde