Dialog cultural cu tema:

"Sacru și profan" - valori simbolice ale cronotopului

313

Asociația Centrul Regional de Formare, Consiliere și Mediere în Managementul Schimbării și Editura InterArtes Press, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Muzeul Marinei Române Constanța, Asociația Tomis pentru Interculturalitate, Societatea de Muzică Fantastico, vă invită vineri, 15 iunie 2012, de la ora 18, la Mu-zeul Marinei Române, Constanța, să participați la dialogul cultural cu tema: Sacru și profan - valori simbo-lice ale cronotopului, dezbatere inițiată de Clubul InterArtes, ediția a II-a.
Veți redescoperi, printr-o abordare interdisciplinară, valențele spațiilor sacre în religie, în filosofie și în literatură. Bibliografia orientativă pentru a pregăti dialogul cultural este: Gaston Bachelard, Lucian Blaga, Ernst Cassirer, Aurel Codoban, Mircea Eliade, Mihai Eminescu, C.G. Jung, pr. Dumitru Stăniloae, Vasile Voiculescu etc.
Sunt așteptați elevii, însoțiți de profesorii de religie, de filosofie, de limba română, precum și toți cei interesați de tema precizată. Participanții vor interveni cu unele note de lectură sau selecții din propriile lucrări, pentru a crea un dialog cultural.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5585 secunde