IPS Teodosie, slujbă la Poarta Albă - Galeșul

300
Părintele Iustin Pârvu împreună cu IPS Teodosie, vor oficia, duminică 17 iunie, de sărbătoarea Sfinților Români, la Poarta Albă - Galeșul, Sfânta Liturghie pe locul unde se va ridica mănăstirea închinată martirilor de la Canal, începând cu ora 8.30, potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei.
Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă de ierarhul Tomisului pe data de 1 iunie. Lucrările la paraclisul Sf. Iustin Martirul și Filosoful au început deja, fiind în stadiul de săpături la fundație.
Părintele Iustin Pârvu este, în acest moment, internat la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Constanța unde urmează un tratament recuperator în urma intervenției chirurgicale suportate pe 1 iunie. Medicii sunt optimiști în ceea ce privește evoluția post-operatorie a părintelui și sunt șanse foarte mari ca el să fie externat la finalul săptămânii.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât pe 20 iunie 1992, ca Duminica a doua după Rusalii să fie numită "Duminica Sfinților Români".
Canonizarea sfinților români a început în anul 1950, când Sinodul BOR (Biserica Ortodoxă Română) i-a canonizat pe Sf. Calinic de la Cernica (11 aprilie), pe Sf. Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest și Sava, mitropoliții Transilvaniei (24 aprilie); pe Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș (15 septembrie); și pe Sf. Cuvioși Mărturisitori Visarion, Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea (21 octombrie). Canonizările au continuat și în anii de după 1989.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.708 secunde