Salman Rushdie participă la Târgul de Carte "Gaudeamus"

274
Salman Rushdie participă la Târgul de Carte
Celebrul scriitor Salman Rushdie va petrece primele trei zile ale vizitei sale în România la București pentru sesiuni de autografe la Târgul de Carte "Gaudeamus", întâlniri cu cititorii și cu presa, dar va face și o vizită privată în Transilvania, anunță organizatorii turneului, Editura Polirom. Romancierul urmează să ajungă la "Gaudeamus" miercuri, 25 noiembrie, ora 18.
Salman Rushdie va sosi în România în după-amiaza zilei de astăzi, iar în următoarele zile se va întâlni cu cititorii și va susține interviuri și conferințe de presă, printre care o sesiune de lectură, care va avea loc marți, 24 noiembrie, la Teatrul Odeon, când Rushdie va citi din "Seducătoarea din Veneția", cel mai recent roman tradus în română al scriitorului.
Salman Rushdie, unul dintre cei mai cunoscuți și controversați scriitori ai momentului, a confirmat venirea în România, în perioada 23-26 noiembrie, urmând să aibă întâlniri cu cititorii și autorii români, dar și să viziteze ținutul Transilvaniei, potrivit reprezentanților Polirom.
Rushdie a devenit celebru după sentința de condamnare la moarte pronunțată împotriva lui de un tribunal islamic iranian, ca urmare a publicării romanului "Versetele satanice" (1988), considerat blasfemiator la adresa profetului Mahomed. Recent, i s-a decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Distincția a stârnit reacții violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7072 secunde