"Sâmbãtã, noaptea nu vine @ biblioteca ta"

698
2
Între 17 și 18 noiembrie, începând de la 18.00 și până la ora 1.00 Biblioteca Județeană "I.N. Roman" invită constănțenii să-i treacă pragul.

Eveniment amplu, parte a programului național, "Sâmbătă, noaptea nu vine @ biblioteca ta", "Nocturna bibliotecilor la Biblioteca Județeană Constanța" include lansări de carte, expoziții, ateliere, dezbateri, proiecții de filme artistice și documentare, alte activități foarte interesante.

Toate ușile se deschid în această noapte, chiar și cele ale depozitelor de carte, a documentelor din colecțiile speciale, în care altfel, în afara bibliotecarilor, picior de muritor de rând nu calcă.

Programul detaliat al serii și nopții de sâmbătă la bibliotecă este foarte variat. Vor fi lansări de carte, ateliere, proiecții de filme de desene animate, artistice și documentare, dar și povești despre personaje pitorești ale Constanței.

Între 18.00 și 19.00, în aula Bibliotecii, se vor lansa cărți precum "Polemos", de Marin Mincu, "Starea poeziei" și "Dincolo de poezie", de Ștefania Mincu, în prezența scriitoarei și a invitaților ei.

În Secția pentru copii și tineret, de la ora 18.00, timp de două ore, are loc clubul prichindeilor, care se vor bucura de povești, ghicitori, desene animate și atelier de quilling. Un alt atelier, pentru toate vârstele, va avea loc în Sala de referințe generale, de la ora 19:30. Acolo, amatorii vor învăța despre cărțile obiect și cum se fac ele.

v v v

Tot de la ora 19:30, însă în Aula bibliotecii, Cella Serghi este personajul pitoresc despre care se va povesti. Va exista o expoziție cu cărți ale autoarei de la malul mării, picturi care-o înfățișează, ori care-au avut într-un fel sau altul o legătură cu ea, scrisori și alte documente. Viața și creația scriitoarei vor fi povestite de Constanța Călinescu (apropiată a Cellei Serghi, după cum ne-o recomandă organizatorii), iar elevi ai Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și ai Colegiului Comercial "Carol I" vor pre-zenta eseuri, gânduri și vor pune, desigur, întrebări despre scriitoare.

După orele 20:30 și până la primul ceas după miezul nopții, vor fi proiectate, tot în aula bibliotecii, filme documentare și artistice.

v v v

Este a doua aventură în noapte a bibliotecilor. Anul trecut, evenimentul s-a numit "Noaptea bibliotecilor" și s-a bucurat de succes. Cele 43 de biblioteci deschise în toată țara au primit 23.000 de vizitatori. Anul acesta, s-au schimbat organizatorii, drept urmare s-a schimbat și numele. În "Nocturna bibliotecilor". Însă conceptul a rămas același. Anul acesta, 22 de biblioteci din țară sunt așteptate să-și deschidă porțile sâmbătă noapte. Între acestea, și biblioteca noastră, "I.N. Roman".

Comentează știrea

Judithuseni
22 ianuarie 2017
25wb4ozx

wh0cd744886 citalopram wellbutrin advair online kamagra indocin cytotec online purchase buy cipro buy levitra tadalafil online

Judithuseni
5 martie 2017
mg3dr6bt

wh0cd744886 viagra for sale

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Noapte albă la Biblioteca Județeană
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde