Ziua Marinei, la Biblioteca Județeană

467
2
Ziua Marinei, la Biblioteca Județeană - biblio-1344797362.jpg

Articole de la același autor

Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Județene Constanța omagiază, printr-o expoziție caracteristică, "universul marinarilor români fie ei civili ori militari, și tradiția care a contribuit masiv la dezvoltarea țării noastre".
"Ziua Adormirii Maicii Domnului este celebrată și ca zi a Marinei Române, încă de la începutul secolului trecut. Anul acesta, se împlinesc 110 ani de la prima aniversare a Zilei Marinei", începe a ne povesti bibliograful Ionel Alexe, responsabilul expoziției, "când primarul de atunci al Constanței, Cristea Georgescu, anunța emfatic comunitatea că «vor avea loc în apele Constanței și pe uscat niște serbări demne de văzut, precum: regate, alergări, serate venețiene, mare bal pe apă, bărci alegorice, descoperirea Americii, naufragiul Medusei, corabia argonauților și altele»".
"În anul 2012, biblioteca noastră omagiază Ziua Marinei cu instrumente mai puțin bombastice", continuă organizatorii expoziției, "dar nu mai puțin demne de atenție: cărțile". Între volumele care se regăsesc în expoziția dedicată Zilei Marinei, sunt "Marina Regală", de Radu Ciocârdel, "Abecedarul marinarilor", de Călin Eugen Botez și Alexandru Copaciu, "Marinari la datorie", de Nicolae Bârdeanu, "Marina română în Al Doilea Război Mondial", "Dicționar enciclopedic de marină".

Comentează știrea

Brettgot
5 iunie 2017
in07dyrx

wh0cd7689545 generic cialis india Buying Erythromycin Where To Buy Generic Propecia

Brettgot
23 iulie 2017
4e4241am

wh0cd89065 Cheap Dapoxetine website here order diclofenac

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4079 secunde