Târgul Gaudeamus, întâmpinat cu fanfară la Mamaia

350
Târgul Gaudeamus, întâmpinat cu fanfară la Mamaia - dsc3364-1344793403.jpg

Articole de la același autor

Deși sâmbătă a fost înnorat în stațiunea Mamaia, amatorii de cultură s-au adunat cu mic, cu mare pentru deschiderea muzicală a târgului de carte Gaudeamus.
Începând cu orele 19:00, cei prezenți la acest eveniment s-au bucurat de un concert excepțional al fanfarei Forțelor Navale condusă de bagheta dirijorului locotenent colonel doctor Cornel Ignat. Fanfara a concertat aproape o jumătate de oră, timp în care cei prezenți și-au manifestat vădit încântarea. Fanfara a fost acompaniată și de frumoasele majorete, studente la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", care au fost coordonate de Adelaida Hoidrag. Spre sfârșitul programului muzical, dirijorul i-a invitat la o horă pe cei prezenți.
"A fost o deschidere frumoasă și în ton cu locația", a declarat o domnișoară, pentru "Cuget Liber".
Programului muzical i-a urmat "programul" de cumpărături sau de donare a cărților către bibliotecile rurale dobrogene de către cei mai generoși dintre vizitatori.
Întrebați "Ce fel de operă preferi să citești?", cei mici au răspuns că le plac comediile, în timp ce alții doresc să se delecteze cu genul Science Fiction sau Fantasy, un exemplu concludent fiind "Gazda", de Stephen Meyer.
Prezenți la deschiderea oficială a târgului au fost și Alexandru Bajdechi, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor din Constanța, care este un împătimit al operelor științifico-fantastice, dar și al literaturii de specialitate în domeniul IT-ului, precum și Sabrina Vasilui, președintele comisiei de concursuri, care a mărturisit că este pasionată în general de ghiduri practice.
Cei trecuți de pragul studiilor au ales să achiziționeze fie beletristică, fie cărți practice, precum "Negocierile în viața social-politică", de Liviu-Petre Zapârțan.

Amatorii de citit mai au timp să viziteze târgul până pe data de 15 august, zilnic, între orele 16:00 - 23:00, intrarea fiind liberă. Târgul de Carte Gaudeamus v-a pregătit multe surprize ce constau în dezbateri pe tema culturii, spectacole de muzică și dans, dar și lansări de carte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde