Săptămâna educației adulților la Colegiul Energetic

402
Săptămâna educației adulților la Colegiul Energetic - 93c626e61f73e7edb16c31535bbb1645.jpg
În perioada 7-13 decembrie, se desfășoară cea de-a X-a ediție a Festivalului Național al Șanselor Tale, în fapt, un eveniment dedicat educației adulților, aflat sub egida UNESCO - Institutul pentru Educație Hamburg, inclus în planul de acțiune al MECI și care se va desfășura sub deviza Educație-Dialog-Democrație.
Tematica centrală se va circumscrie aniversării a 20 de ani de la prăbușirea regimului comunist în România și aniversării  a zece ediții de festival. Cu aceste ocazii sunt organizate activități precum: seminarii, conferințe, mese rotunde, lansări de proiecte, diseminări de bune practici, expoziții, zilele porților deschise, concursuri, târguri de produse cultural educative, vizite, spectacole, voluntariat, cursuri experimentale/promoționale, lectorate. Toate activitățile dedicate Festivalului Șanselor Tale se desfășoară la nivelul fiecărei instituții organizatoare pentru a evita, pe cât posibil, pericolul răspândirii virusului AH1N1.
Concluziile referitoare la impactul activităților asupra relațiilor școală-părinți-agenți economici-comunitate locală vor fi formulate și utilizate ulterior ca urmare a unei analize detaliate a punctelor tari și a punctelor slabe, ca premisă a organizării ediției următoare.
Spre exemplificare, Colegiul Tehnic Energetic Constanța încă de luni, 7 decembrie, a demarat acțiunile, ieri acestea fiind dedicate Zilelor porților deschise, din cadrul Săptâmânii educației adulților. "Beneficiarii acestor activități sunt elevii claselor terminale, părinții elevilor, adulții interesați de profilul și specializările colegiului, partenerii educaționali", ne declara prof. Magda Manțu, coordonatoarea acestui proiect.
Activitățile cuprind prezentarea ofertei educaționale pentru adulți și a bazei materiale a școlii, diseminarea informațiilor referitoare la Programul Internațional Grundtvig, având ca beneficiari elevii adulți ai Colegiului, masa rotundă pe tema "Ieri și azi - comunism și democrație", expoziție de imagini tematice, vizitarea școlii și prezentarea cabinetelor tehnice și de specialitate, prezentarea acreditării internaționale pe care o oferă școala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8329 secunde