Săptămâna educației globale, la Școala nr. 38

388
În săptămâna 12-18 noiembrie, săptămâna educației globale, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța au desfășurat diverse activități în cadrul proiectului "Hrana pentru toți. Pentru trup și pentru suflet". 


Școlarii claselor pregătitoare și ai claselor I, îndrumați de profesoarele Oana Florescu, Simona Holubeanu, Anca Emandii și Rodica Nicon au învățat ce înseamnă alimentația sănătoasă, realizând piramida alimentelor, colaje și afișe prin care au încercat să promoveze un stil de viață sănătos. Totodată, au aflat și despre hrana sufletului, ce constă în lectura unei cărți bune, audierea muzicii de calitate, vizitarea unui muzeu, dar și în ajutorul pe care îl pot da persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, elevii școlii, coordonați de profesor psiholog Adina Sandu și susținuți de părinți și de director, prof. Iris Sarchizian, au participat la acțiunea Săptămâna legumelor și a fructelor în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, donând legume, fructe și alte alimente copiilor de la Centrul de plasament "Micul Rotterdam" din Constanța. Prin modul în care s-au implicat, copiii au arătat că au înțeles că fapta bună înnobilează sufletul și au promis că vor continua acest gen de acțiuni pe parcursul întregului an școlar.

Elevii clasei a VIII-a A, împreună cu prof. Magda Mușat, au continuat activitățile dedicate educației globale prin participarea la expoziția dedicată Zilei Dobrogei, desfășurată la Biblioteca Județeană "I. N. Roman", activitate în cadrul parteneriatului dintre această școală și instituția de cultură.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3006 secunde