De Ziua internațională a elevului

Dezbaterea - provocarea actualei generații

261
Sâmbătă, 17 noiembrie, în Sala Magna a Palatului Arhiepiscopal, ARDOR Dobrogea și Consiliul Județean al Elevilor Constanța, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Dionisie Exiguul", au celebrat, într-un cadru nonformal, Ziua Internațională a Elevului. Două echipe, formate din elevi cu experiență în dezbateri, și-au demonstrat capacitățile deosebite susținând un meci demonstrativ în formatul World Schools pe moțiunea "Acest parlament crede că ar trebui să fie admiși în învățământul superior doar candidații care au desfășurat activități de voluntariat în timpul liceului". 


Evenimentul a avut drept titlu "Dezbate și lumea va fi a ta!", iar obiectivul fundamental al activității a fost răspândirea în jurul tinerilor a unor aptitudini vitale și a unor importante abilități, precum gândirea critică și deschisă, neviciată de prejudecăți, analiza documentată și lucrul în echipă.

"E important că elevii au ales să-și celebreze ziua astfel. Dezbaterile constituie o formă de educație viabilă, o alternativă mai accesibilă și mai apropiată de gusturile și interesele generației actuale", a declarat prof. Carmen Ciornea, președintele ARDOR Dobrogea.

În deschiderea activității, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adresat auditoriului un cuvânt de învățătură, subliniind importanța unor astfel de momente: "Interesul seminariștilor pentru dezbateri se justifică tocmai prin faptul că acestea vin să stimuleze toleranța și comunicarea eficientă. Totodată, dezbaterea este construită în urma unei cercetări riguroase care să-i permită echipei și, evident, fiecărui vorbitor în parte, să identifice soluțiile pertinente capabile să-i construiască un persuasiv demers argumentativ. Aceste activități îi vor determina pe tinerii elevii să dezbată într-un mod principial, politicos, constructiv și elegant și vor diminua riscurile de a fi asaltați de cuvinte nepotrivite, nedemne de un dialog interuman".

După desfășurarea meciului, echipa câștigătoare a fost aleasă prin votul elevilor care și-au asumat rolul de jurați.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5286 secunde