La Grădinița "Steluțele mării"

Preșcolarii și părinții lor au aflat totul despre diabet

287
Preșcolarii și părinții lor au aflat totul despre diabet - gradistelutelemarii-1353246653.jpg

Articole de la același autor

Grădinița cu program prelungit "Steluțele mării" a sărbătorit Ziua Mondială a luptei împotriva diabe-tului dintr-un motiv cu totul special, nu neapărat pentru a-l bifa în calendarul activităților. 


"Avem în grădiniță un asemenea caz de copil bolnav și dependent de insulină și am dorit să arătăm tuturor copiilor și părinților că aceas-tă boală nu trebuie să-i priveze pe copii de nimic, dar primul lucru pe care trebuie să-l facă este să nu iasă din cuvântul medicului", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Georgeta Adam, directorul instituției.

În acest scop, au fost invitați voluntari de la centrul de voluntariat CENTRAS, care le-au vorbit copiilor și părinților prezenți la acțiune des-pre faptul că și cei dependenți de insulină pot avea o viață normală, pot face performanță la școală sau facultate, își pot întemeia o familie care să aibă copii sănătoși, să facă sport, să călătorească.

Cele două voluntare în vârstă de 10 ani, bolnave de diabet, au fost un exemplu viu pentru toți cei prezenți, lor alăturându-li-se trei voluntari de la Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din județul Constanța - SWEET LAND, fundație nonguver-namentală care își propune să fie o verigă între pacienții diabetici, familiile lor, medici și autoritățile locale.

Acțiunea este înscrisă în calen-darul de activități al Proiectului finanțat de Guvernul Norvegiei "Ești frumos când ești sănătos" în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Diabetul zaharat - factori de risc
Pagina a fost generata in 0.636 secunde