Recomandări alimentare de vară pentru diabetici

383
Recomandări alimentare de vară pentru diabetici - diabeticivara-1346003685.jpg
Persoanele care suferă de diabet ar trebui să ia în considerare pregătirea unei diete speciale în perioada sezonului cald. Salatele specifice verii ar putea reprezenta o masă echilibrată nutrițional, dar și gustoasă și sățioasă. Porțiile de proteine slabe, fructele proaspete de vară și grăsimile sănătoase pot transforma salatele de vară într-o masă ideală pentru diabetici.

În anotimpul cald, mesele în aer liber sunt tot mai dese, fie că este vorba de un picnic sau un grătar. Pentru persoanele cu diabet care vor să se bucure de un grătar sănătos, avem câteva recomandări. Așadar, puteți alterna proteinele prin combinația de roșii cherry, ciuperci, dovlecei, felii de ananas și bucăți de ardei gras sub formă de frigărui unse cu foarte puțin ulei de măsline, la care se adaugă ierburi uscate sau usturoi. O altă opțiune sănătoasă ar fi fileul de somon, peste care se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie. Peștele trebuie învelit într-o folie de aluminiu înainte de a fi pus pe grătar. Pentru garnitură puteți alege sparanghelul uns cu puțin ulei de măsline și lăsat pe grătar trei minute pe o singură parte. Totodată, ciupercile cu usturoi conțin carbohidrați cu indice glicemic redus, care ajută la menținerea stabilității zaharurilor din sânge. Ca desert, puteți înlocui prăjiturile și budincile cu frigărui de fructe proaspete servite cu brânză dulce, iaurt sau înghețată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8622 secunde