Cum poți trece mai ușor de sevraj atunci când renunți la fumat

616
1
Cum poți trece mai ușor de sevraj atunci când renunți la fumat - sevraj-1346003743.jpg
 Cele mai multe dintre persoanele care fumează tutun o fac din cauză că sunt dependente de nicotină. Dr. Vera Pall, medic pneumolog, ne explică faptul că această dependență se creează din cauza unor mecanisme chimice de la nivelul creierului. 


"Nicotina ajunge în creier pe cale sanguină aproape imediat de la inhalarea fumului de țigară. După ce se instalează dependența, fiecare organism se obișnuiește cu un anumit nivel de nicotină și, când acesta scade prin metabolizare și eliminare, apar simptomele de sevraj", aflăm de la dr. Pall. 


De obicei, persoanele care încearcă să renunțe la tutun sunt încercate de stări de iritabilitate, frustrare, furie, anxietate, nerăbdare, dificultăți de concentrare, tulburări de somn, insomnie, stări depresive, creșterea apetitului sau creșterea ponderală. Medicul pneumolog recomandă ca, la apariția acestor simptome, să apelăm la ajutor de specialitate, pentru a scăpa mai ușor de aceste senzații. 


"Aceste simptome pot fi foarte neplăcute, dar nu sunt grave și pot fi diminuate cu ajutorul terapiei și consilierii. Dacă motivația pentru renunțarea la fumat este puternică, simptomele vor fi tolerate mult mai ușor", a mai spus dr. Pall.



Comentează știrea

christian louboutin rolando
28 februarie 2014
christian louboutin rolando

louboutin shoes trainers Stiri Sănătate : Cum poți trece mai ușor de sevraj atunci când renunți la fumat | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin rolando http://toastit.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-repair.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3288 secunde