Luna mai, dedicată renunțării la fumat

377
Luna mai, dedicată renunțării la fumat - renuntarefumat-1336400870.jpg
Peste șase milioane de persoane mor în fiecare an din cauza tutunului, iar mai mult de cinci milioane dintre aceștia sunt fumători sau foști fumători. În aceste condiții, până în 2030 s-ar putea înregistra până la opt milioane de decese anual.
Pentru a atrage atenția asupra riscurilor de îmbolnăvire provocate de țigări și pentru a încuraja renunțarea la dependența de fumat, luna mai este declarată luna renunțării la fumat.
Ideea aparține reprezentanților Institutului "Marius Nasta", coordo-nator al Programului Național "Stop Fumat!". Prin urmare, toți cei care se înscriu în program pe parcursul lunii mai beneficiază de tratament și consiliere psihologică gratuite.
"Din 2007 și până în prezent, peste 70 de mii de români au ales acest program pentru a renunța la dependența de tutun. În medie, mai mult de jumătate dintre aceștia nu au mai fumat la sfârșitul trata-mentului", a declarat dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul "Stop Fumat!" și expert pentru controlul tutunului la Organizația Mondială a Sănătății.
Cei care doresc să intre în program trebuie doar să apeleze numerele 0800.878.673(telefon gratuit doar prin Romtelecom) sau 021.335.69.20. De asemenea, pentru a afla unde se găsește cel mai apropiat medic specialist puteți accesa și pagina de internet www.stopfumat.eu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2583 secunde