Fumatul și stresul, principalii factori ai bolilor de inimă

438
Fumatul și stresul, principalii factori ai bolilor de inimă - soscardio-1332080825.jpg
Bolile cardiovasculare vor deveni principalul motiv al deceselor la nivel mondial, depășind bolile infecțioase, susțin cei de la Fundația Română a Inimii. În plus, țara noastră ocupă un loc îngrijorător în topul afecțiunilor de inimă.
Potrivit Fundației Române a Inimii, șapte milioane de români suferă de boli cardiovasculare, iar la fiecare 30 de minute, un român suferă un infarct miocardic acut și unul din zece nu supraviețuiește.
În urma unei campanii demarate, anul trecut, de Fundația Inimii sub denumirea "SOS Cardio", s-a constatat faptul că principalii factori care duc la apariția unei boli de inimă sunt fumatul, stresul și hipertensiunea. Până la ora actuală, peste 60 de mii de persoane au completat testul cartonașelor de pe pagina de internet a campaniei, iar mai mult de o treime dintre ele sunt fumătoare. Totodată, 80 la sută dintre respondenți au recunoscut că sunt stresați, jumătate dintre ei suferă de hipertensiune iar 30 la sută dintre cei care au completat testele sunt obezi.
Campania "SOS Cardio" continuă și anul acesta, iar testul cartonașelor, prin care poți afla dacă ai sau nu probleme cu inima, poate fi efectuat pe site-ul www.soscardio.ro sau prin telefon, la numărul 0800.070.777.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 0.8424 secunde