Fumatul pasiv dublează riscul de cancer la nefumători

689
Fumatul pasiv dublează  riscul de cancer la nefumători - fumatul8-1330360520.jpg

Articole de la același autor

Nefumătorii sunt mult mai expuși la cancer dacă petrec mult timp în preajma unei persoane care fumează. Potrivit unui comunicat al Centrului pentru consiliere pentru fumători, riscul de cancer la soțiile nefumătoare cu soți care fumează este dublu.

Fumatul pasiv și creșterea riscului de îmbolnăvire, afectarea vieții sexuale și scăderea veniturilor disponibile pentru "activități plăcute în doi" sunt doar câteva dintre motivele pentru care un cuplu ar putea alege să renunțe la fumat.

"Practic, într-o familie în care soțul fumează, soția este expusă fumatului pasiv. Încă din anii ‘80 s-a demonstrat creșterea importantă a riscului de cancer pulmonar al soțiilor nefumătoare ai căror soți fumează în casă. Mai mult, simpla expunere la fum de tutun timp de 30 de minute crește riscul de infarct miocardic acut cu 30%. Pe scurt, sunt dovezi certe că soții nefumători suferă și fizic ca urmare a faptului că partenerul de viață fumează. Vestea bună este că toate certurile provocate de fumat pot deveni amintire", a declarat dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul programului național "Stop fumat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 1.8438 secunde