Concurs Saramago: "De ce nu avem greve în industria de armament?"

216

Articole recomandate

După lansarea romanului "Cain", care a suscitat reacția critică a Bisericii Catolice portugheze, José Saramago anunță un nou volum, care promite a fi la fel de controversat încă din start, tratând tema industriei de armament, după cum a explicat scriitorul, prezent la Madrid.
"Nu va fi despre Coran", dar va fi despre ceva "la fel de important ca toate cărțile care vorbesc despre lume", a spus scriitorul, citat de presa spaniolă. Astfel, după ce a atacat subiectul grav al lui Dumnezeu și al relației lui cu lumea, portughezul intenționează să scrie despre industria de armament.
"De ce nu avem greve în industria de armament?", s-a întrebat Saramago, la prezentarea romanului "Cain", la Madrid. Greva la care se referă, punctează Saramago, nu vizează "revendicări salariale", ci este una în care muncitorii "aproape toți ingineri" eșuează în a construi arme pentru altceva decât pentru ucis oameni. "Aceasta este tema: armele, cine le face, cine face trafic cu ele. Armele sunt pretutindeni", a explicat Saramago, amintind că televiziunile transmit fără oprire imagini ale violențelor, ca și cum ar fi evident că "viața umană nu are nicio importanță".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8159 secunde