Sărbătoarea Micii Uniri, marcată la Primăria Medgidia

156
Sărbătoarea Micii Uniri, marcată la Primăria Medgidia - medgidia-1516807387.jpg

Articole recomandate

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor drept data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Cunoscut sub denumirea de Mica Unire, acest important moment istoric reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o serie de manifestări culturale și artistice menite să elogieze acest prim pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Programul activităților a debutat cu întâmpinarea reprezentanților instituțiilor publice locale, oficialităților civile și militare locale, intonarea imnului de stat al României și arborarea drapelului național.

În continuarea celebrării organizatorii au regizat un impresionant moment artistic care simbolizează unirea Moldovei cu Țara Românească.

Momentul culminant al zilei a fost reprezentat de citirea Proclamației de Unire de la 24 ianuarie 1859, urmat de prezentarea importanței istorice a acestui eveniment de către profesorul de istorie Adrian Ilie.

Ceremonia de celebrare s-a încheiat cu Hora Unirii, care a reunit oficialități locale, consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice și cetățeni ai municipiului Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5288 secunde