Scandal la UMC. Panait îi întoarce atacurile lui Iordănoaia: "A scris o carte cu copy-paste"

2543
18
Scandal la UMC. Panait îi întoarce atacurile lui Iordănoaia:

Articole de la același autor

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor pentru funcția de rector la Universitatea Maritimă din Constanța, șef de lucrări prof. Florin Iordănoaia a ieșit în presă  cu un mesaj furibund  la adresa actualului prorector Cornel Panait,  unul dintre cei trei candidați la alegerile de mâine.


Evident, la fiecare acuzație care i s-a adus, prof. univ. dr. Cornel Panait a oferit explicații.


Prima acuzație ar fi aceea că prof. Panait nu mai are dreptul la un al treilea mandat, el ocupând deja două mandate succesive complete, dar și faptul că la data de 25 martie împlinește vârsta de 65 de ani și ar trebui să iasă la pensie. "Cine crede cele scrise de domnul Iordănoaia ar trebui să nu voteze. Chiar sunt curios câți vor vota și câți nu. Mai ales că în cabina de vot omul este singur, nu îl poate influența nimeni. Nu este primul care contestă candidatura mea, și domnul Bătrînca a depus în contencios ad-ministrativ două plângeri. Numai că între timp legea s-a modificat. Ca dovadă că departamentul juridic a dat aviz favorabil și din punct de vedere legal noi suntem de altă părere. De ce să se retragă un om, căruia i se spune că îndeplinește criteriile, dacă ceilalți au dreptul la o opțiune?", a comentat pentru "Cuget Liber" actualul prorector.


Cât despre faptul că procesul electoral din UMC a fost viciat, prin nerespectarea termenelor legale de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcțiile de conducere, din Consiliile Profesorale ale facultăților și din Senat, prof. Panait a afirmat că s-a procedat astfel pentru a exista o continuitate. "Deocamdată ele nu funcțio-nează și așteptăm să treacă termenul legal, și anume după alegerea rectorului. Evident că durerea domnului Iordănoaia este că nu a fost ales în Senat. Ce așteptări ar fi putut avea când nici anul trecut colegii nu l-au votat șef de departament?".


Tot de cariera prof. Iordănoaia a fost legat și următorul răspuns al prorectorului Panait, la acu-zația potrivită căreia ar fi "blocat posturile pentru avansarea în funcțiile didactice pentru un număr mare de cadre didactice". "Domnul Iordănoaia este supărat că în UMC există o Comisie de verificare și cercetare pentru cei care doresc să promoveze în funcție, iar dânsul a depus pentru funcția de confe-rențiar două lucrări care nici nu există. Personal, am încercat să-l ajut și am vorbit la Academie, dar dânsul a încercat să înșele sistemul. Un cadru didactic trebuie să aibă o acti-vitate de cercetare. Faptul că a făcut vizite cu studenții în Port, în cadrul unui singur proiect european refuz să cred că poate fi considerată cercetare. Este sub calitatea unui profesor universitar. Ca să nu mai amintesc de faptul că a scris o carte de 300 de pagini, din care 30 erau copy-paste din INCOTERMS".


Cât despre persoanele aduse din afară și care au influențat comisiile pentru angajare, prof. Florin Iordănoaia s-a referit la Elena Maxim, ca fiind cuscra pro-rectorului Panait, respectiv nepoata, pe nume Florentina Ciocoi. "Nu cunosc aceste persoane", a venit răspunsul cate-goric al prof. Panait. "Dar colegul meu se referă la prof. Răzvan Tamaș, universitar de la București, la George Popa, care a lucrat la ambasada de la Washington, și la Bogdan Hnatiuc, a cărui teză de abilitare a fost făcută la Politehnica din Iași. Sunt universitari pe care nu îi poate nimeni contesta valoric", a explicat Panait.


La acuzația legată de achizițiile publice a spus clar că nu dânsul se ocupă, ci Elena Ghiță, director economic.


Cât despre scandalul cu Hidrotehnica, actualul prorector a declarat că nu a fost sala de sport a Consiliului Județean, ci s-a aflat în administrarea Ministerului Educației, care a decis să-l transfere la UMC, întrucât universitatea nu avea sală de sport. "Apropo, acolo își face antrenamentele și domnul Iordănoaia, cu al său club de arte marțiale". Iar despre Clubul "Neptun"… "este un club de drept privat, finanțat de Consiliul Județean, ulterior demonstrându-se că nu este legală aceas-tă finanțare. Dar nu la noi este problema, pentru că nu avem nicio responsabilitate", a clarificat prof. Panait.


La capitolul nigerieni, eterna poveste a finanțării lor prin Fundația Universitară "Black Sea", al cărei președinte este Panait, vom mai reveni cu altă ocazie, într-un subiect tratat separat.


Cert este că actualul prorector Cornel Panait, girat de altfel în UMC cu toate șansele la funcția de rector, consideră că are de-a face cu "o echipă de oameni care nu vor să accepte rezultatul votului și voința marii majorități a celor din universitate"…


În ediția de mâine, vom publica și opinia celui de-al treilea candidat la funcția de rector al UMC, conf. univ. dr. Ghiorghe Bătrînca.


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mihai
10 martie 2016
lege

art. 213 (7) din Legea Educatiei: Durata mandatului de rector este de 4 ani. O persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive, complete. Panait a fost rector pentru 2 mandate complete si succesive, prin urmare orice zi in plus nu mai este legala....

andrei
10 martie 2016
cand se retrage Ciucur?

asteptam cu interes iesirea din competitie, in cursul zilei de azi, a celei care a servit drept paravan ilegalitatilor lui Panait

Darius
10 martie 2016
Mizeria din invatamantul din Constanta

Legea se aplica si masonilor ? Se pare ca nu.

mihai
10 martie 2016
nici o lege nu se aplica in UMC

daca face cineva un audit cu adevarat independent in UMC toata conducerea va scrie carti de la Poarta Alba

Răspuns la: Mizeria din invatamantul din Constanta
Adăugat de : Darius, 10 martie 2016
Legea se aplica si masonilor ? Se pare ca nu.
evidenta
10 martie 2016
minciuni evidente

cat de mincinos poate fi panait sa spuna asa ceva? "Cât despre persoanele aduse din afară și care au influențat comisiile pentru angajare, prof. Florin Iordănoaia s-a referit la Elena Maxim, ca fiind cuscra pro-rectorului Panait, respectiv nepoata, pe nume Florentina Ciocoi. "Nu cunosc aceste persoane","

Carmen
10 martie 2016
Bani imediat, din prima luna!

Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

A scris o carte....copy/paste..
10 martie 2016
ce jigodie ordinara,esti Panaite..

Ba,hotule...ba,spagar ordinar..oricum nu te compari cu Iordanoaia...va sta ca un ghimpe-n coasta..ca omul nu ia spaga?!Am terminat U.M.C și cu scarba îmi amintesc de tine și acoliții tai! Nemernicilor care ati făcut de tot căcatul UMC,penalilor și spagarilor,hai Sictir, Boule!

Gigi
10 martie 2016
Hoție fără margini

Panait mai pleacă din umc doar cu picioarele inainte (asta dacă nu vrea sa fie îngropat înauntru sa rămână pe veci șeful hoților ) Ar fi interesant un articol despre gradele de rudenie din umc.

cititor
10 martie 2016
Pute a ilegalitati!

Cam puerile si neconvingatoare argumentele prin care vrea sa se scoată dl Panait.... Pute a ilegalitati si cumetrii de la o poștă! Domnule Florin Iordanoaia, nu va lasati!

si eu si eu
10 martie 2016
vechi absolvent

Bai Panaite ai uitat cind luai spaga te la studenti cind erai la Institul de marina pe vremealui Nea Nicu?Apropo crescatoria de curcani de la poiana si cu abatorul din ce bani le-ai facut,din mostenirea de la matusa Tamara sau din salariul de profesor de doi lei care ai fost o viata intreaga?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde