Scandal în învățământul constănțean. Învățătoare acuzată de agresiune

2426
29
Scandal în învățământul constănțean. Învățătoare acuzată de agresiune - fondscandal-1455902996.jpg
La doar trei luni de la incidentul în care fostei directoare Elena Preda i se aduceau acuzații grave, iată că Școala Gimnazială "Viceamiral Murgescu" din Valu lui Traian constituie locul unui nou scandal.

De data aceasta, mama a doi gemeni, fată și băiat, din clasa pregătitoare, a sesizat polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian "cu privire la faptul că cei doi copii ai săi au fost agresați în incinta instituției de învățământ în perioada septembrie 2015 - 16 februarie, în mod repetat, de către un cadru didactic din cadrul Școlii nr. 2 Valu lui Traian".

Dacă Poliția a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, vineri, actualul director, prof. Ionel Dedu, numit recent în locul prof. Elena Preda, a convocat consiliul de administrație. La finalul acestui consiliu s-a stabilit instituirea unei comisii de anchetă disciplinară în școală, care va cerceta cele sesizate de mama celor doi copii. De asemenea, cei doi copii au fost mutați la o altă clasă pregătitoare.

"Ne justificăm pentru orice gest în fața părinților"

Vineri, colectivul Școlii "Viceamiral Murgescu" era revoltat de faptul că se află din nou în vizorul organelor de anchetă, mai ales că de această dată este vorba despre un cadru didactic apreciat, care și-a întocmit dosarul de pensionare. "Doamna Maria Zaharia (cadrul didactic acuzat de mama - n.r.) este un învățător cu capacități deosebite, de la care toți am avut de învățat și tocmai de aceea incidentul reclamat ne surprinde cu atât mai mult", declara prof. Săndina Dragomir, consilier de imagine. "Niciodată doamna învățătoare nu s-a rezumat să lucreze cu vârfurile. Ba chiar a făcut ore suplimentare pentru a pregăti acei copii care nu aveau posibilitatea să învețe acasă. E trist că dezvoltăm proiecte europene, suntem preocupați să demonstrăm că școala noastră este una de elită din mediul rural, dar trebuie să punem la zid colegi dedicați catedrei. Din păcate, toate strădaniile noastre de a face carte și de a-i atrage către școală pe elevi nu sunt apreciate de părinți. Am ajuns să ne justificăm pentru orice gest, în condițiile în care acasă știm că primesc bătaie, iar la școala orice gest este catalogat umilitor", a mai afirmat prof. Dragomir.

v v v

Pe de altă parte, dincolo de strategii ori planuri cadru, Ministerul Educației ar trebui să aibă URGENT în vedere și faptul că actualele generații de elevi sunt incomparabile cu cele de acum câțiva ani, iar cadrele didactice deja trecute de o anumită vârstă nu mai pot înfrunta "bâzdâcii" din bănci, mereu nerăbdători să pună mâna pe gadgeturi și să navigheze pe toxicul internet. Așadar, vârsta standard de pensionare a cadrelor didactice ar trebui URGENT coborâtă poate pe undeva pe la 55 de ani, cât nervii încă nu s-au împrăștiat definitiv… pe catedră.

Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
cadru didactic
19 februarie 2016
Inacceptabil!

Ce justificare caraghioasa: "in conditiile in care acasa primesc bataie, la scoala orice gest li se pare umilitor..." Deci daca acasa primesc bataie, trebuie batuti si la scoala?

psiholog
19 februarie 2016
Din cancelarie

Cadrele cele mai nervoase sunt cele cu varsta cuprinse intre 34 - 44 de ani necasatorite.

Revolta
20 februarie 2016
Knd prostia doare .......

E incredibil cum o persoana care nu are nici o optime din inteligenta doamnei învățătoare reuseste sa facă atata zarva,fara sa aibă putina decență..la plângeri se pricep,dar lucruri bune mai deloc..

Parinte Scoala 12
21 februarie 2016
Lucruri musamalizate de directori

Si la Scoala 12 parintii isi muta copiii din clasa sau din scoala din cauza agresivitatii verbale si fizice a doamnei de istorie, dar conducerea tine totul ascuns, nu face ancheta, ca se impaca bine cu doamna de istorie! Noroc ca putem pleca la alte scoli!!

Modelul
21 februarie 2016
scolii-jucarie

Merita sa fie sanctionata cu 15% din salariu pe 6 luni! Repede,sa se intruneasca Consiliul de administratie!

copy-paste
21 februarie 2016
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Jos Stan!!!! Jos Popa!!! Jos toata gasca de neispraviti abuzivi sustinuti de ISJ!!! HUOOOOOO! Dati-ne scoala inapoi!!!!

Răspuns la: scolii-jucarie
Adăugat de : Modelul, 21 februarie 2016
Merita sa fie sanctionata cu 15% din salariu pe 6 luni! Repede,sa se intruneasca Consiliul de administratie!
Visul frumos
21 februarie 2016
s-a transformat in coșmar

Odata cu anularea OFICIALA a sanctiunilor abuzive ale lui Stan, Popa si ale celui mai docil Consiliu de administratie din lume, incep sa incolteasca in mintea cucoanelor teribile ale invatamantului constantean si primele INTREBARI EXISTENTIALE! Ca de exemplu: "a fi sau a nu fi jigodie", "a ramane sau a nu ramane directoare", "a-ti recunoaste sau a nu-ti recunoaste greselile"......Nu si le-au recunoscut, stati linistiti! Nici scuze nu si-au cerut! Mai mult decat atat, tanti stan a intrat in '"criza de personalitate"! Un adevarat cosmar....Cum s-a spus si mai sus, asteptam DEMISIA!

Răspuns la: scolii-jucarie
Adăugat de : Modelul, 21 februarie 2016
Merita sa fie sanctionata cu 15% din salariu pe 6 luni! Repede,sa se intruneasca Consiliul de administratie!
adevar
21 februarie 2016
demisia-nu!

numi dau demisie, numi ceri scuze, nu faci nimic, ca NU VREAAAAAU! Vreau la scoala mea-jucarie. ce nu intelegi,profesoare proaste?

sfat
21 februarie 2016
ptr adevar

vezi sa nu ti se imprastie nervii prin cabinet-fumoar! Si mai ales, daca se imprastie, ai grija sa ramana acolo! Nu-i nevoie sa-i târăști după tine până in cancelarie, sau prin clase!

reactie dura
21 februarie 2016
la criticile aduse lui stan&company

Nu mor caii cand vor cainii! Doamna Stan Mihaela, nu le dati atentie acestor piticanii pestriti la mațe si la creier! Ei nu stiu alceva decat sa va ceara DEMISIA. Sa-si puna pofta-n cui, ca dumneavoastra nu va lasati, tineti-o tot asa! Va tinem pumnii. Semnat, un cititor normal la cap

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2792 secunde