SCANDAL prefabricat politic la Școala Ciprian Porumbescu

3873
27
SCANDAL prefabricat politic la Școala Ciprian Porumbescu - doinabuzescudirscoalanr36-1350482363.jpg

Articole recomandate

Prof. Doina Buzescu, fostul director al Școlii nr. 3 "Ciprian Porumbescu", a fost demisă pe fondul unei știri apărute pe posturile de televiziune naționale, prin care era acuzată că ar fi forțat părinții să plătească bani pentru pază și femeie de serviciu în școală.


"Nu vreau să-și bată joc nimeni de mine!"

Ieri, intrigată peste măsură la aflarea numelui celei care o va înlocui, respectiv prof. Angela Chiriță, catedra de matematică, prof. Buzescu a declarat pentru "Cuget Liber": "Vă invit să veniți să o vedeți pe mămica Mariana Loredana Meme cum plânge în fața școlii de ciudă că din cauza declarațiilor care i-au fost luate cu forța la ProTv eu am fost demisă. Motiv din care voi da în judecată Pro Tv, pentru lezarea imaginii. Nu am nici cea mai mică vină în tot acest scandal. Nimic nu este real. Totul este prefabricat politic. Faptul că președintele asociației de părinți «Cutezători în viață» a școlii noastre este condusă de domnul Florin Gheorghe, consilier PDL, care a făcut o serie de investiții în școală pentru că are o firmă de construcții și pentru că s-a pus de acord cu ceilalți părinți nu mi se poate imputa. În toți acești ani, am rezistat tuturor schimbărilor politice la șefia Inspectoratului Școlar Județean tocmai pentru că mi-am văzut de treabă, iar acum nu sunt lăsată să-mi apăr imaginea. Nu vreau să-și bată joc nimeni de mine!".

A continuat prin a povesti că actuala femeie de serviciu a Școlii "Ciprian Porumbescu" se află în preaviz, întrucât soțul i-a găsit un loc de muncă mai bine plătit decât în învățământ, unde primește 500 de lei pentru spălat holuri și wc. Aceasta și pentru că în urma scandalului, asociația de părinți nu a mai putut perfecta contractul de prestări servicii cu cea de-a doua femeie de serviciu. Așa încât clasele stau nemăturate. Vineri, 12 octombrie, prof. Petrică Miu i-ar fi promis fostei directoare că va trimite o femeie de serviciu de la o altă unitate, lucru care nu s-a întâmplat. "La ședința cu directorii de școli, domnul inspector general ne-a recomandat să discutăm cu asociațiile de părinți și prin intermediul acestora să facem demersuri pentru a angaja pază și personal de serviciu. Îmi pare rău că nu mai recunoaște ce a spus la acea ședință".

De asemenea, ne-a relatat că, în spiritul transparenței de care se tot vorbește că ar caracteriza noua conducere ISJ Constanța, prof. Buzescu a dorit să recomande pe cineva la conducerea școlii. "Prof. Chiriță din partea mea este o catastrofă care nu știe să deschidă nici măcar un calculator. În cei 20 de ani de învățământ nu a mers la nici un curs de management sau de perfecționare. În schimb, anual și-a luat concedii medicale programate, motivând că merge la tratament, dar de fapt ea mergea în excursii în străinătate în perioadele în care agențiile au superoferte".

Discuții și scandaluri mocnite legate de strângerea de fonduri în unitățile de învățământ există de prea mulți ani încoace, mai ales că de la an la an tarifele cresc. În toate unitățile de învățământ se plătesc de la 15 lei pe semestru pentru pază autorizată, ba chiar și 40 lei, în funcție de cum a negociat fiecare asociație de părinți cu firmele de pază. În cazul de față se solicitau 90 lei pe an pentru femeia de serviciu și pentru pază. 


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
xx
17 octombrie 2012
Pacat

Pacat ca nu isi vede de treaba dna Buzescu. Ambele dne mi-au fost profesori, insa Dna Chirita este extrem de potrivita pt noul post si un om cu totul deosebit.. dintr-un elev mediocru, m-a adus la nivel de 9-10. Cat despre fosta directoare .. pacat ca arunca cu noroi intr-o colega oricum ar considera-o.. spiritul de mahala a dat-o de gol..

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

mama unui elev
18 octombrie 2012
in sfarsit

Sunt mama unui elev al scolii Ciprian Porumbescu. Intr-adevar, la sedinta cu parintii ni s-au cerut 90 lei pentru paza scolii si femeia de serviciu si intre 50 si 100 lei pentru fondul scolii.Indirect, ni s-a spus ca desi fondul scolii nu este obligatoriu, elevilor care nu il platesc nu li se va incheia situatia scolara. Doamna prof. Buzescu impune ore de educatie tehnologica de ani de zile drept materie optionala, desi parintii au solicitat alte materii (domnia sa preda aceasta materie si sunt ore la care nu vine deloc sau vine doar cate 10 minute). Despre doamna prof. Chirita am numai cuvinte de lauda, este un profesor care isi face meseria si care pune mult suflet pentru pregatirea elevilor la matematica. Ma bucur ca, in sfarsit, au ajuns la cunostinta presei si a Inspectoratului abuzurile doamnei prof. Buzescu. Macar in al doisprezecelea ceas sa dea dovada de demnitate si sa-si recunoasca greselile.

green
18 octombrie 2012
ushurellll

Mie mi se pare mai important faptul ca e vai de situatia scolii ca nivel de act educational (gimnaziu), decat cotizatiile care sunt pentru compensarea dezastrului financiar general din sistemului de invatamant. Abia astept sa fie reintregite salariile cadrelor didactice, sa vad daca se observa ceva modificari in modul de predare.

profesor
18 octombrie 2012
Sc nr.3

Dna Ministru este foarte preocupata de siguranta copiilor in scoli, dar nimeni nu recunoaste ca nu sunt bani pentru a angaja firme de baza. Toate scolile platesc din banii parintilor. ISG stie acest lucru, dar demite in stanga si in dreapta pentru ca sa para popular! Politica isi baga coada peste tot! Vai de voi, profesori, care trebuie sa suportati crozele de nervi ale ISG!

parinte
18 octombrie 2012
cand schimbi un director pui un om competent

Oare cum ajung profesorii care nu sunt agreati de parinti directori! Putini stiu ca la inceputul anului scolar profesorii Scolii nr.3" Ciprian Porumbescu" erau pe punctual de a intra in restrangere de activitate. Datorita eforturilor doamnei director Doina Buzescu acestia au ramas in scoala. Oare ce s-a intimplat la scola nr.3 a fost numai o intamplare? Actuala doamna director Angela Chirita a fost refuzata ca profesor si diriginte de catre parintii clasei a V a ,parinti care la randul lor au fost elevii acestei doamne. Parintii au amenintat ca-si vor retrage copii de la scoala ceea ce ducea la desfiintarea unei clase si automat la restrangerea normei didactice a intregului corp profesoral. Vazand acest lucru doamna Angela Chirita a facut tot posibilul sa demita conducereea scolii. Daca nu credeti va rog sa faceti investigatii!

parinte clasa a Va
18 octombrie 2012
colectare de fonduri

Am vrut sa-mi inscriu copilul la sc. 43 dar acolo fondurile sunt mai mari si salariul meu nu-mi permite . Toate scolile ce se preteaza bine cotate strang fonduri de la copii sub un pretext sau altul.

un elev Mihai
18 octombrie 2012
Felicitari D-nei Chirita Angela

Este o doamna exceptionala, dedicata profund in vocatia de profesor de matematica, a fost diriginta mea si pot spune personal ca este o profesoara de nota 10, cu decenta ei si calitatile ei profesionale au facut-o afirmata la olimpiade si in cadrul scolii. Scoala a intrat pe mainile unei doamne serioase si care stie sa se faca respectata prin simpla sa modestie si atitudine profesionala. Felicitarile mele doamna Chirita, va multumesc ca mi-ati fost ajutor in scoala, si totodata ma bucur pentru dumneavoastra si va doresc sa excelati si in profesia de director cum o faceti si in disciplina dumneavoastra de suflet. Cu stima si respect, Mihai

ganditorul
18 octombrie 2012
cuget si eu chiar liber

ce am inteles eu -florin gheorghe pdlist a facut reparatii in scoala prin firma sa pe banii parintilor. poate ne zice si noua cineva cu cat a pus gresia ca se zvoneste ca cu 100 ron m2. asta insemna CAPUSEALA sa nu zic hotie. -parintii normal ca s au razvratit nu vad de ce sa dea doamna demisa protv in judecata. ar trebui sa dea in judecata parintii -fosta directoare, actualmente profesoara de lucru manual, o denigreaza pe proaspata numita directoare. oare se va lasa cu ceva sanctiuni?

mama eroina
18 octombrie 2012
cresterea natalitatii

daca as sti ca toti copii mei ar avea parte de profesori gen angela chirita as mai face 100. Asa insa...

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Economie : JOCURI MURDARE LA ARR CONSTANȚA?
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : SCANDAL MONSTRU pe bulevardul Tomis
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit cu sticla în cap de un tânăr beat
Pagina a fost generata in 0.3226 secunde