Continuă "prigoana" în învățământul constănțean

Scandalul a ajuns la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida"

3318
18
Scandalul a ajuns la Grupul Școlar

Schimbările de directori cu calificative foarte bune, dascăli care s-au remarcat în mod deosebit în postura de manager, dau naștere unor reacții în lanț. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța afirmă că ar fi la mijloc un soi de vendetă, pornită împotriva directorilor numiți de prof. Elena Buhaiev.

Prof. Adriana Cristina Oprea a deținut, din ianuarie 2010 și până la recenta sa revocare, funcția de director al Grupului Școlar "Dimitrie Leonida". Am încercat să aflăm care crede că a fost motivul schimbării sale.
"De la venirea sa în funcția de inspector general, doamna Aliss Andreescu și-a manifestat aversiunea față de mine. Am fost hărțuită cu RODIS-uri și mi s-a imputat la management că nu am sală de sport, dar demersuri există încă de acum cinci ani pentru obținerea de fonduri în acest sens. În procesul verbal al inspecției, am solicitat să fie consemnat că mi s-au imputat lucruri nelegale, printre care și folosirea mașinii instituției, în condițiile în care am cărat cu ea saci de ciment și nu am plecat în concediu de odihnă. Și am avut tăria să-i înfrunt, pentru că și eu am venit cu legea în mână, motiv pentru care aversiunea a crescut. Nu am acceptat la curriculum să li se dea colegilor mei calificativul bine, în condițiile în care ei sunt folosiți în toate examenele și sunt metodiști, oameni de bună calitate. Am aflat chiar de la cunoștințe comune că doamna inspector general vrea neapărat să mă umilească, după o frumoasă prietenie ce ne-a legat pe vremea când eu eram inspector general adjunct, iar dânsa inspector de profil. Nu cred că are cunoștință de nimic din ceea ce se întâmplă în școală sau dacă știe totul este trunchiat. Îmi pare rău că nu a vrut în calitate de manager, nu ca om, să discute și cu mine. Purcărea și Zaiț fac toate jocurile în Inspectoratul Școlar. Pe Aliss o consider total vinovată, pentru că, la urma-urmei, pixul este în mâna ei.
Cireașa de pe tort a fost în momentul în care i-am solicitat contabilei șefe situația financiară. Am descoperit că am 36.000 de lei venituri extrabugetare pe anul școlar 2010-2011, dar din alți ani niciun leu. Regret că am demarat proiecte importante pentru școală, pe care acum le-am abandonat descoperind că nu e nevoie de mine", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Adriana Oprea.
Încă din luna iunie, colegi din inspectorat au avertizat-o pe fosta directoare Oprea că este pe "lista neagră" și că trebuie să se agite, dar s-ar părea că și lipsa unei coloraturi politice a costat-o. De la colegii profesoarei Oprea, am aflat că, în tot anul școlar, s-au făcut investiții de aproape 100.000 de lei, numai sala modernă de proiect ajungând la circa 10.000 de euro.
Aceeași profesori ne-au povestit o situație cel puțin ciudată. Actuala directoare, prof. Doina Buta, este verișoară primară cu contabila șefă a Grupului Școlar "Dimitrie Leonida", care, la rândul ei, este soția așa-zisului administrator. "Un lanț bine acoperit de semnături", ne-au declarat profesorii, care au dorit să-și păstreze anonimatul văzând ce a pățit prof. Oprea.
La evaluarea realizată de o comi-sie formată din prof. Nejdet Gevat și Ene Ulgean, prof. Oprea a obținut 94,5 puncte din 100 posibile.

Nu ne-am transformat în avoca-ții managerilor revocați, ci ne întristează faptul că oameni dedicați meseriei de dascăl, și care sunt din ce în ce mai puțini la număr, se confruntă cu o desconsiderare totală a sacrificiilor pe care le-au făcut din credința de mai bine a învățământului constănțean.



Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
eu
5 septembrie 2011
eu

Cum doamna Oprea nu mai este director? Incredibil. Nu-mi vine să cred că după toate câte a făcut pentru liceul auto a fost înlăturată. Rușine doamnei Aliss Andreescu... rușine...

profesor
5 septembrie 2011
auto

ceea ce se intampla la liceul auto s-a intamplat si la calinescu si la alte licee care au fost conduse de directori care nu fac parte din gasca lui AA. se platesc polite si elevii sunt cei care pierd.

luna
5 septembrie 2011
luna

Poate fac o greva si elevii, caci aliss e pe dinafara. oricum a facut invatamantul constantean varza si de rasul lumii.

cadru didactic
5 septembrie 2011
demiteri

Felicitari doamna Oprea pentru verticalitate si curaj. De ce nu spuneti si de amenzile primite de doamna Buta de la Sanepid pentru mizeria din scoala. Toata lumea spera sa auda odata si ministerul de "minunatiile" Alicei in.....invatamantul constantean.

banii
5 septembrie 2011
continuare

Doamna Oprea nu spune totul,de fapt se doreste controlul asupra acestor bani pentru un proiect"RATAT"de doamna BUTA,care daca s-ar respecta legea,ar trebui SA-I DEA inapoi.SUMA E COLOSALA CU 7 ZEROURI

ELA
5 septembrie 2011
incotro scoala romaneasca???????????

Tot o dăm cu politicul înainte!Până la urmă tot oamneni din sistem promoveaza această idee! Niște ciocoi fără de care azi nu mai putem răzbi! Ce pretenții mai aveți fraților de la elevi!Puneți mâna și mai deschideți câte o carte, sunteți varză! Ar trebui să se facă un experiment cu toată ciocoimea asta!Să-i treceți pe la catedră și să-i verificați -pe bune- prin elevi la examenul de bacalaureat! O să fiți oripilați de rezultate!Până la urmă ne cam merităm soarta!

ionut
5 septembrie 2011
ciudat

citesc comentariile voastre si ma minunez. in invatamant parca e saracie, parca nu sunt bani, dar se pare ca sunt bani tocmai din aceasta cauza se cearta si se schimba conducatori. voi sunteti profesori sau afaceristi? educatia copiilor pe mainile cui o lasam?

Apostol
5 septembrie 2011
Mafia ISJ

Daca intrati in maruntaiele isj, veti gasi in prezent numai pesoane care pot fi controlate de marea sefa. Persoane care sa nu deranjeze afacerile conducerii. Educatia? Ce e asta ? Ce la isj se face educatie sau se fac afaceri ? Lipsa de verticalitate a inspectorilor, slugarnicia lor, faptul ca nu au niciun rost pe lume ii creaza conducerii (nu e numai Aliss) posibilitatea de a se desfasura in liniste. Rusine neterminatelor din isj...

Marian
5 septembrie 2011
alegeri

ai dreprate. vin alegerile, slugile trebuie sa produca bani pentru campanie. doar nu o sa lase isj-ul pe mana unor persoane competente. asa ca, nu va mirati ca toate fufele sunt inspectoare in aceasta perioada... daca erau in bune faceau ceva pentru ele pana acum...

Ana-Maria
5 septembrie 2011
Despre viata

Mai copii, nu va mai dati cu parerea aiurea. Dna Aliss are o situatie materiala foarte buna, nu sta ea in spagile de la ISJ. Directorii si inspectorii alesi, nu au nici o treaba cu partidul din care fac parte. Sunt alesi pe spranceana, persoane fara moralitate, disponibile non-stop la cheremul ei pentru un sigur scop : producerea de bani pentru alegerile de la anul. Credeti ca un director psd, pentru avantaje personale nu va cotiza la pdl ? In ce tara traiti ? Toti lucreaza pentru un sigur scop : sa mai ramana in functii si din 2012. Daca le va iesi pasenta, vor avea cu totii inca patru ani de muls si pentru ei. Daca nu, asta e, macar au incercat, desi sunt convinsa ca unii isi vor trage de pe acum partea lor. Asta e sistemul, din pacate. Toti sunt niste lepre, bine alese, cu parfum de credibilitate, pentru a nu fi prea expusi, dar, pe fond, sunt niste nulitati care nu vor indrazni niciodata sa spuna nu madamei.. Asa ca, pragmatic, consolati-va cu ideea ca, macar din acest punct de vedere, toate jegurile au ajuns in inspectorat si directora de scoli si licee ! Daca nu le iese, vom avea, sper, o perioada in care toate aceste vasale si toti acesti vasali pe feuda isj vor plati, ducandu-se fiecare acolo unde le este locul, la groapa de gunoi a invatamantului constantean. Rusine, slugilor, va vindeti ieftin si nenorociti definitiv un sistem care ar trebui sa asigure viitorul tarii.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Scandal la Liceul "Călinescu"
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Cetățenești : "Bârfa mă face fericită!"
Pagina a fost generata in 0.2525 secunde